Xbox Game Pass: deze nieuwe games verschijnen direct op de dienst

Games Mark Hofman 17 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

De Xbox Game Pass is fantastisch door zijn grote aanbod aan games die direct te spelen zijn. Niet alleen oudere titels, maar ook nieuwe titels vinden hun weg naar het platform. Zo ook in oktober waar er maar liefst drie nieuwe releases direct lijken te verschijnen.

De drie nieuwe games worden op dag van release dus direct toegevoegd aan het aanbod van de Xbox Game Pass. Iets waar veel consumenten het zogeheten “Netflix voor games” dan ook voor hebben aangeschaft.

Xbox Game Pass in oktober

De Xbox Games Pass wordt door veel gamers genomen, omdat er nu eenmaal veel te spelen valt. Persoonlijk heb ik een Xbox Series S aangeschaft om gewoon een aantal geniale titels te kunnen spelen, via de online dienst. Maar er zijn ook gamers bij die de Game Pass aanschaffen, zodat ze vanaf dag 1 nieuwe games kunnen spelen. Want naast de bestaande titels en oudere games die gaande weg worden toegevoegd, zijn er ook zogeheten Day One Releases die speelbaar zijn.

In oktober zullen er ook weer een aantal spellen zijn die je direct kunt spelen dankzij de Xbox Game Pass. Niet alle titels zijn al bekend, maar de volgende drie zijn voor oktober in ieder geval al bevestigd:

#1 Phoenix Point

Julian Gollop, de grote man achter de XCOM-games, komt begin volgende maand met een gloednieuwe titel: Phoenix Point. Net als zijn succesvolle franchise is ook deze game een strategische turn-based shooter en moet je ervoor zorgen dat een bovennatuurlijke kracht aan monsters niet de overhand nemen.

Phoenix Point is al enige tijd te spelen op PC, maar verschijnt op 1 oktober ook op de consoles. Vanaf die dag is hij dus ook direct te spelen via je Xbox Game Pass.

#2 Back 4 Blood

Wie het warm krijgt van een flinke zombie-afslachting, die heeft het waarschijnlijk ook flink naar zijn zin met Back 4 Blood. In deze co-op game krijg je de opdracht om samen met vrienden hele hordes zombies af te maken. De game wordt dan ook niet voort niets de spirituele opvolger van Left 4 Dead genoemd.

De game verschijnt op 12 oktober op de Xbox Game Pass.

#3 Age of Empires 4

Toen Age of Empires in 1997 voor het eerst verscheen hadden weinig mensen kunnen bedenken dat de franchise zo ontzettend groot zou worden. Dat het laatste volledige spel, Age of Empires 3, in 2005 verscheen is wat dat betreft best wel zonde. Gelukkig is de tijd rijp en hoeven fans niet meer te wachten: Age of Empires 4 verschijnt op 28 oktober.

Het mooie aan deze release is dat de fans, die al zo lang wachten, er in principe niet eens voor hoeven te betalen. Mensen met een Xbox Game Pass kunnen namelijk direct aan de slag met deze fantastische titel.

Meer Xbox Game Pass

De Xbox Game Pass is zoals gezegd een fantastische streamingdienst voor mensen met de console van Microsoft of een PC in huis. Dankzij deze dienst zijn er talloze oude, maar dus ook nieuwe, games te spelen.

Ben je benieuwd wat het aanbod je precies te bieden heeft? Check dan zeker even de website van de Game Pass zelf!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen