FIFA 22 neemt kritiek op lootboxes (niet) ter harte: dit verandert er

Games Jelle van Es 17 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je straks FIFA 22 gaat spelen, dan is de kans groot dat je heel wat uren gaat doorbrengen in Ultimate Team. Al die jaren blijkt het de meest populaire modus te zijn, die alleen wel heel erg is gericht op het vragen van geld van de speler.

Lootboxes of de pakjes spelen daarbij een belangrijke rol. In verschillende landen is het mechanisme van het plaatsen van spelers in dit soort pakjes bestempeld als gokken. Hoewel het idee in FIFA 22 hetzelfde is, gaat er toch iets veranderen.

FIFA 22 Ultimate Team doet het iets anders

Vorig jaar zagen we in FIFA 21 al dat uitgever Electronic Arts iets anders ging doen met Ultimate Team. Toen kreeg je te maken met de zogenaamde preview packs. Je kon dan voorafgaand aan de aankoop zien wat er in het nieuwe pakje zou komen. Was je daar niet tevreden mee? Dan moest je of het pakje kopen om een nieuwe preview te zien. In FIFA 22 komt dat concept terug, met het verschil dat er nu een timer bij komt te zitten. Wanneer die afloopt, dan heb je de mogelijkheid om een nieuw pakje te previewen.

Dit is een voordeel voor de speler. Maar dan alleen de speler die echt soms een pakje koopt. Wanneer je iemand bent die veel tijd en moeite in de game wil steken, dan heb je soms niet de luxe om een tijd te wachten op een nieuw pakje en moet je soms je verlies nemen met een pakje waar niet veel in zit. En dan heb je natuurlijk nog de spanning van het verlies nemen van het matige pakje, maar niet wetende wat er in het volgende pakje zit. Want als je deze matige koopt, dan zou de volgende wel gevuld zijn met goede spelers, toch? Of anders de volgende. Wat dat betreft is het maar de vraag of deze knieval genoeg doet voor de verschillende gok-autoriteiten om de game met rust te laten.

Twee versies

Wanneer FIFA 22 gelanceerd wordt, dan zijn er twee preview-versies met een verlooptijd van 24 uur. Het gaat om een Premium Gold en een Premium Silver pack. Naast die preview pakjes, kun je ook nog pakjes zonder preview kopen, mocht je die gok willen nemen. De game staat gepland voor 1 oktober en is dan beschikbaar op elk platform.

EA gaat overstag: FIFA 21 Ultimate Team lootboxes worden eerlijker?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen