Tesla-killer Lucid Air vermorzelt de concurrentie op gebied van actieradius

Elektrische auto's Mark Hofman 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Als er in de markt een Tesla-killer moet zijn, dan is dat zonder twijfel het bedrijf Lucid Motors van CEO Peter Rawlinson. De eerste auto van het bedrijf, die de naam Air gaat krijgen, laat dan ook al uiterst indrukwekkende cijfers zien. Krijgt het bedrijf van Elon Musk het echt zwaar?

Lucid heeft vandaag namelijk nieuwe informatie naar buiten gebracht over de Lucid Air Dream Edition. Deze speciale modellen, zowel gebaseerd op actieradius als op prestatie, worden voorzien van uiterst imposante batterijen. En die batterijen doen meer dan de bestuurder lang op de weg houden.

Tesla-killer komt met imposante actieradius

Met de komst van de Dream Editions wordt de Lucid Air steeds meer een interessante concurrent voor Tesla. Het bedrijf van Elon Musk krijg top verschillende fronten tegenelektriciteit (want gas, daar doen we niet meer aan). Al is het vooral de actieradius die de show weet te stelen.

Lucid Air
Zo ziet de Lucid Air er van binnen uit. (Afbeelding: Lucid)

De Lucid Air Dream Edition is namelijk de allereerste elektrische auto ooit met een geschatte actieradius 520 mile. Omgerekend is dat een afstand van 836 kilometer. Uiterst indrukwekkend, natuurlijk. Maar er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat deze berekening is gedaan op basis van EPA (Enviromental Protection Agency). Dat is de testmethode die in de Verenigde Staten gebruikt. In Europa maken we gebruik van WLTP en op basis daarvan zijn nog geen uitslagen geven.

Toch is de range van de Lucid Air Dream Edition wel erg indrukwekkend. Zo verslaat deze elektrische auto de meest geavanceerde Tesla Model S Long Range Plus met 100 mile. Omgerekend een afstand van 160 kilometer.

Wachten tot we de weg opkunnen

Op papier klinkt het allemaal heel interessant, maar we moeten natuurlijk nog wel zien of dit in de praktijk ook allemaal het geval is. De elektrische auto heeft namelijk een accupakket van 113kWh en is ontzettend aerodynamisch ontworpen. Hierdoor is te verwachten dat de actieradius ook wel klopt, maar de EPA-meeting neemt slechts een klein stukje van de prestaties onder de loep. Wat de auto voor de rest weet te bieden valt dus nog te bezien.

Lucid komt met snelst oplaadbare auto ooit en wil Tesla vermorzelen

Het is overigens niet heel verrassend dat de elektrische auto zo’n gat in de markt weet te slaan. Zo werd onlangs al bekend dat het goedkoopste model de consument zo’n $80.000 gaat kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen