Ai: Battlefield 2042 mist releasedatum en komt later uit, maar geen paniek

Games Jelle van Es 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit najaar zijn er heel wat grote games die uit gaan komen. Maar door de nasleep van de coronacrisis, moet je bij releases altijd een slag om de arm houden. Deze keer laat Battlefield 2042 zien dat het noemen van een releasedatum geen garantie is dat de game ook daadwerkelijk uitkomt.

Want de ontwikkelaar heeft laten weten dat Battlfield 2042 later uitkomt dan in eerste instantie was gepland. Maar gelukkig is het uitstel niet zo dramatisch als dat we misschien in eerste instantie zouden verwachten. Het gaat om een vertraging van enkele weken.

Battlefield 2042 komt iets later

Oorspronkelijk moest Battlefield 2042 uitkomen op 22 oktober. Daarmee zou hij dus iets eerder verschijnen dan de grote concurrent Call of Duty: Vanguard. Die game komt nog altijd op 5 november uit. En nu gaat de game van Electronic Arts na deze release uitkomen. Via Twitter liet de ontwikkelaar weten dat de game gepland staat voor 19 november. Dat is dus uiteindelijk maar drie weken wachten.

Volgens het bericht was het de verwachting dat de ontwikkelaar inmiddels alweer gewoon naar kantoor zou kunnen komen. Maar dat is nog niet helemaal het geval, waardoor het een kwestie van thuiswerken blijft. En dat is gewoon net iets lastiger bij het ontwikkelen van een game als Battlefield 2042. Daardoor is er dus meer tijd nodig om alles op een goede wijze uit te brengen. En die drie weken uitstel zou dus voor voldoende lucht kunnen zorgen om uiteindelijk alles goed te testen en op de juiste manier op de markt te brengen.

Gevolgen voor de beta

We weten dus wanneer Battlefield 2042 nu op de markt komt. Maar we weten niet wat dit voor effect dit heeft op de beta. Deze zou in principe deze maand gaan plaatsvinden, maar door het uitstel van de game is het nu onduidelijk wanneer het gaat gebeuren. Daarnaast is het niet voor het eerst dat en game in de reeks op het laatst nog uitstel krijgt. Ook Battlefield 5 werd op het laatst een paar weken later uitgebracht.

Battlefield 2042-aankondiging bezorgt 8 jaar oude game overvolle servers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen