Battlefield 2042-aankondiging bezorgt 8 jaar oude game overvolle servers

Games Jelle van Es 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Onlangs kondigde uitgever Electronic Arts Battlefield 2042 aan. Die game werd op zich goed ontvangen, hoewel niet iedereen even blij was met de komst van destructieve tornado’s en andere stormen. Wat dat betreft is het niet heel erg gek dat gamers nu terugkeren naar de goede oude tijd.

En door die Battlefield 2042-aankondiging, is de interesse in Battlefield 4 opeens flink toegenomen. Het succes van de game is zelfs zo groot dat uitgever Electronic Arts heeft besloten om extra servers te activeren.

Battlefield 2042-onthulling zorgt voor ongekend succes

Waarom is men na de onthulling van Battlefield 2042 massaal teruggegaan naar Battlefield 4? Het antwoord op die vraag is eigenlijk simpel. Dit is namelijk de laatste keer in de reeks dat je een moderne setting hebt. Na deze game ging je met Battlefield 1 naar de Eerste Wereldoorlog en speelde Battlefield V zich af in de Tweede Wereldoorlog. En 2042 neemt je zoals het jaartal al doet vermoeden mee naar de nabije toekomst. Om dat een beetje te ervaren is men dus teruggegaan naar de goede oude tijd van Battlefield 4, die in 2013 werd uitgebracht.

En die toeloop zorgde dus voor wat problemen. Door de Battlefield 2042-aankondiging zijn de servers van Battlefield 4, die flink waren teruggeschroefd, overvol geworden. Daar heeft EA nu op gereageerd en nieuwe servers geactiveerd. Als gevolg daarvan moet het makkelijker zijn om sneller een potje te vinden en gewoon lekker te knallen.

Dit najaar los

Overigens hoef je niet heel erg lang te wachten op Battlefield 2042. De game staat gepland voor 22 oktober en is dan beschikbaar op de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Daarbij geldt overigens wel dat de next-gen spelcomputers bepaalde voordelen heeft en waarschijnlijk een stuk stabieler gaat draaien. In het verlengde daarvan doe je verstandig aan om mee te doen aan deze loterij, waarbij je kans maakt op de mogelijkheid om een PlayStation 5 te kopen.

Battlefield 2042 toont de eerste echte gameplay met veel chaos

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen