Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo doorbreekt de stilte en spreekt eindelijk over Nintendo Switch Pro

Er zijn al een tijdje geruchten over de Nintendo Switch Pro. De nieuwe spelcomputer zou eind dit jaar moeten verschijnen, waardoor het de hoogste tijd wordt dat er ook daadwerkelijk iets van getoond wordt.

Maar tot nu toe houdt Nintendo zijn lippen stijf op elkaar wanneer het gaat om de Nintendo Switch Pro. Wat dat betreft is het een verademing dat Doug Bowser, de President van Nintendo of American er eindelijk iets over kwijt laat.

Nintendo spreekt over de Nintendo Switch Pro

In een interview met de Washington Post gaat Bowser in op de geruchten rondom de Nintendo Switch Pro, terwijl hij tegelijkertijd ook terugblikt op de resultaten van de spelcomputer, die inmiddels alweer vijf jaar op de markt is. Wanneer het aankomt op hardware, stelt Bowser dat Nintendo nieuwe techniek vooral gebruikt om dingen mogelijk te maken die daarvoor niet beschikbaar waren. Wat dat betreft deden de Wii, de Wii U en de Nintendo Switch dingen die je bij de concurrentie inderdaad niet zag.

Nintendo Switch Black Firday Coolblue
De Nintendo Switch (Afbeelding: Unsplash / Stillness InMotion)

En als je naar zo’n quote kijkt, dan zou het eigenlijk helemaal niet logisch zijn dat er gewerkt wordt aan een Nintendo Switch Pro. Hij gaat nog verder door vragen te stellen. Zo vraag hij zich hardop af of je nieuwe technieken moet gebruiken voor compleet nieuwe spelcomputers of het gebruikt om de huidige versie te verbeteren. Er zijn wat hem betreft altijd factoren waarnaar gekeken moet worden om uiteindelijk de juiste keuze te maken.

Nintendo deed het in het verleden wel

En als je dit zo leest, dan is het niet logisch dat er een Switch Pro komt. Tegelijkertijd heeft Nintendo in het verleden met de Nintendo 3DS wel klein verbeteringen doorgevoerd, dus staat dat haaks op zijn uitspraak. Bovendien zijn er al heel lang geruchten en worden die steeds sterker. De grootste verbetering die het nieuwe model met zich mee zou brengen, is de optie om games in 4K te beleven.

Nintendo Switch Pro duikt weer op en bevestigt belangrijke verbetering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!