Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze toonaangevende Harvard-cursus is nu gratis online te volgen

Eén van de beste en meest bekende cursussen van Harvard, CS50, is nu helemaal gratis online te volgen. Het gaat om het digitale broertje: de CS50x. Tot nu toe hebben bijna drie miljoen mensen de cursus afgerond, waaronder ook de CEO van YouTube. In de cursus krijg je te maken met alle basisprincipes van computer science.

Wanneer je je aanmeldt voor de gratis online cursus, dan krijg je van alles te weten over algoritmen, sofware-engineering en webontwikkeling. Echter, dit zijn niet de aspecten die de cursus een legendarische status gegeven hebben. Dat heeft te maken met één ding, en dat is Harvard-professor David Malan.

Online gratis een Harvard-cursus volgen

Malan staat bekend om zijn unieke stijl van leiding- en lesgeven. We hebben de onderstaande video in het bericht geplaatst om zijn passie en enthousiasme goed over te kunnen brengen. Want met enkele woorden en zinnen lukt dat niet. Na het bekijken van de video is het lastig zijn enthousiasme niet over te nemen.

Wanneer je je aanmeldt kun je van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren terecht op een speciaal forum. Je hoeft daar niets voor te betalen, maar kan zodoende toch enorm veel opsteken. Wil je er toch een officieel certificaat voor ontvangen na afloop? Dan kan dat. Je moet dan alleen wel 167 euro overmaken naar Harvard.

Staat mooi op je cv

Op zich is dat nog helemaal niet zo’n slecht idee, om ervoor te betalen. Want als je ergens voor betaalt, dan wil je daar natuurlijk alles uithalen. Daardoor wordt dat bedrag wellicht de symboliek die je motiveert om de cursus daadwerkelijk af te maken. En laten we wel wezen: zo’n Harvard-cursus staat natuurlijk ook heel mooi op je cv.

Iets nieuws leren? Met deze 5 gratis online cursussen krijg je het voor elkaar!

Heb je nog helemaal geen ervaring op het gebied van computer science? Geen probleem, dan is de cursus juist iets voor jou. De cursus is namelijk zo ingericht dat iedereen hem moet kunnen afmaken. De cursus, CS50, werd opgericht in 1989 als een exclusieve cursus met ruimte voor slechts tweehonderd studenten per jaar. Nu is hij voor iedereen met een internetverbinding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

edX

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze toonaangevende Harvard-cursus is nu gratis online te volgen
Sluiten