Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 21 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 bijna klaar voor lancering

Samsung is goed op weg met haar Galaxy Z Fold en Z Flip 3. Het bedrijf heeft nu prototypes gestuurd naar Koreaanse telecombedrijven.

Dit jaar komt er geen Samsung Galaxy Note. In plaats daarvan kiest de Koreaanse telefoonbouwer ervoor om met drie andere toestellen het hogere segment te veroveren. De Galaxy S21 FE en de twee opvouwbare telefoons: de Z Fold 3 en de Z Flip 3.

De Z Fold 3 en de Z Flip 3 komen eraan!

De twee opvouwbare Samsung-telefoons zijn nu naar drie grote telecombedrijven in Zuid-Korea gestuurd. SK Telecom, KT en LG U+ gebruiken de prototypes om het netwerk te testen, meldt het Koreaanse Dailian. Dat is overigens niet raar, want het behoort tot de standaardprocedure. Naast het testen kan de telecommaatschappij ook niezen om vooraf geïnstalleerde apps toe te voegen als je de telefoon voor het eerst aanzet.

De test door de telecommaatschappijen is een van de laatste formaliteiten om een telefoon uit te brengen. Het lijkt er dan ook op dat de nieuwe toestellen van Samsung op tijd klaar zullen zijn voor de lancering. Hoewel Samsung nog geen releasedatum heeft gegeven, wordt de telefoon waarschijnlijk gepresenteerd tijdens het eerstvolgende Unpacked-evenement. Deze staat gepland voor 3 augustus. Als we de geruchten moeten geloven, komt de telefoon zelf op 27 augustus uit.

Samsung maakt de telefoon goedkoper

Ben je geïnteresseerd in de nieuwe Samsung-telefoon? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het heeft er namelijk alle schijn van dat de nieuwe opvouwbare smartphones goedkoper zijn dan hun voorganger. Als we de geruchten moeten geloven gaat de prijs met ongeveer 20 procent omlaag. Samsung wil hiermee de telefoon voor een groter publiek beschikbaar maken.

In de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 zit waarschijnlijk de Snapdragon 888 processor. De Z Fold 3 zou zelfs 512 GB ingebouwd geheugen hebben. Of het echt allemaal klopt zien we dus pas in augustus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Phone Arena

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!