Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go luistert naar Rutte en gaat versoepelen

Pokémon Go is één van de games geweest die het meeste last heeft gehad van de uitbraak van het coronavirus. Het was namelijk niet de bedoeling dat je massaal naar buiten ging en samen met andere spelers Raids ging voltooien.

Daarom kwam de maker met aanpassingen in de game, waardoor het makkelijker was om vanuit huis de game te spelen. Maar nu vindt de Pokémon Go-ontwikkelaar het de hoogste tijd om weer terug te gaan naar het oude normaal.

Pokémon Go verklaart de pandemie tot het verleden

Of we straks met een nieuwe golf aan besmettingen gaan komen, dat moet de tijd ons leren. Maar voor nu denkt de maker van Pokémon Go dat het de hoogste tijd is om wat dingen in de game aan te passen. Op hun eigen website stelt Niantic dat het op de meeste plekken nu weer wat veiliger is om gewoon naar buiten te gaan. Daarmee zou je dus kunnen denken dat de ontwikkelaar luistert naar Rutte, die voor Nederland ook nieuwe versoepelingen heeft aangekondigd.

Pokémon Go
Weer op pad (Afbeelding: Niantic)

Eén van de nieuwe updates die wordt doorgevoerd in Pokémon Go, is dat je meer beloond wordt als je naar buiten gaat. Het gaat om de zogenaamde exploration bonuses. Deze worden de aankomende maanden in de spotlight gezet. Zo krijg je een grotere beloning wanneer je naar een Pokéstop gaat en die spint, meer en langer aan de wandel gaat met de game en mee doet met Raids door fysiek op de plek van de Raid aanwezig te zijn.

Ook minder goed nieuws

Daarnaast zullen er ook bepaalde dingen worden verwijderd. Zo zal de Incense minder effectief worden, krijg je minder gifts van je Pokémon Buddy en zal de afstand waarop je een Pokéstop kunt spinnen worden verkleind, waardoor je er dichterbij moet komen. Tegelijkertijd blijven bepaalde aanpassingen permanent. Zo zal de Incense 60 minuten actief blijven en kun je 20 gifts in je item bag blijven dragen. Daarnaast blijft het mogelijk om 30 gifts per dag te openen, dat destijds verhoogd werd van 20. En de eerste Pokémon die je vangt blijft je drie keer zoveel Stardust en XP opleveren.

Pokémon Go geeft je nu een legendarische reden om naar buiten te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!