Pokémon Go geeft je nu een legendarische reden om naar buiten te gaan

Games Jelle van Es 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Het mooie weer is deze week even afwezig, maar toch brengt Pokémon Go je een hele goede reden om naar buiten te gaan. Want vanaf vandaag kun je een nieuwe legendarische Pokémon gaan vangen in de game.

Het gaat om Xerneas, de zogenaamde Life Pokémon, die zijn debuut maakt in Pokémon Go. De nieuwe Pokémon is vanaf vandaag te vangen en zal tot en met 17 mei om acht uur in de avond te scoren zijn.

Legendarische Pokémon in Pokémon Go

Xerneas komt oorspronkelijk uit de Kalos-regio. Deze ken je van Pokémon X en Y. Xerneas neemt een aantal Pokémon mee die ook uit die regio komt. Het gaat om Spritzee, Swirlix en Goomy. Dat zijn varianten die bestaan uit Dragon- en Fairy-types. Daarnaast krijgen we in Pokémon Go een nieuwe Rainy Lure Module. Daarmee heb je de mogelijkheid om Sliggoo, wat de evolutie is van Goomy door te laten evolueren in Goodra. Dat kun je ook zonder module doen, maar dan moet het wel gaan regenen in de game.

Xerneas zal overigens niet in het wild te vinden zijn in Pokémon Go. Je moet hem verslaan in five-star raids, dus het is zaak om je vrienden op te trommelen en samen de krachtige Pokémon te verslaan en hem daarna te vangen. Daarbij kun je met de Remote Raid Pass ook lekker vanuit je warme huis op jacht gaan. Mocht je liever alleen aan de slag willen gaan, dan is er ook nog van alles te beleven in de game. Zo zijn er speciale Timed Research-uitdagingen, waardoor je vaker Pokémon als Spritzee en Swirlix tegenkomt. Verder vind je nu in de 7-kilometer eieren Pokémon als Cleffa, Igglybuff, Azurill, Gible, Swirlix en Spritzee. Naast Xerneas zul je in raids nu Pokémon als Galarian Ponyta en Alolan Exeggutor tegenkomen.

Andere draken

Daarnaast krijgen populaire Pokémon als Dragonite en Salamence nu de mogelijkheid om nieuwe aanvallen te leren in Pokémon Go. Als je een Charged TM gebruikt of Dragonair evolueert in een Dragonite, dan leert deze Draco Meteor. Evolueer je een Shelgon of gebruik je een Charged TM, dan leert de Salamence Outrage. Ook kun je tijdens dit evenement profiteren van 3x Catch XP, waardoor je sneller in levels stijgt.

Pokémon Go viert release van nieuwe game met speciaal event

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen