Jelle van Es
Jelle van Es Games 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go viert release van nieuwe game met speciaal event

Na alle jaren is Pokémon Go nog altijd een groot succes, waarin van alles en nog wat valt te beleven. Afgelopen weekend hadden we bijvoorbeeld nog een tof Community Day-evenement. En nu is het volgende evenement onthuld.

Om de release van Pokémon Snap op de Nintendo Switch op 30 april te vieren, is er vanaf 29 april een nieuw evenement in Pokémon Go. En niet geheel verrassend draait dat om het maken van de mooiste foto’s.

Pokémon Go krijgt Pokémon Snap-evenement

Het nieuwe evenement in Pokémon Go begint dus op 29 april en duurt tot en met 2 mei. Tijdens dit evenement zul je meer Pokémon uit de Lental-regio vinden, de regio waar Pokémon Snap zich in afspeelt. Dat betekent dat je vaker Lotad, Cacnea en Ducklett in het wild gaat tegenkomen. Daarnaast krijgen we voor de Shiny-liefhebbers een nieuwe Pokémon die je in een Shiny-vorm kan vangen. Het gaat om Smeargle. Deze Pokémon is overigens niet in het wild te vangen. Om hem te scoren, moet je een snapshot maken van één van je Pokémon en dan hopen dat hij op de foto staat. Als dat het geval is, dan kun je hem daarna vangen. En dan moet je dus ook nog hopen dat hij Shiny is.

Tegelijkertijd is de Shiny-variant echt alleen tijdens dit Pokémon Go-evenement te vangen, dus wat dat betreft moet je er snel bij zijn. Daarnaast zullen Vaporeon, Meganium en Trapinch tijdens dit evenement vaker in een Raid verschijnen. Over het algemeen zijn die behoorlijk goed te verslaan en is dat dus handig om je candy bij te vullen. Verder heeft de maker laten weten dat we tijdens het evenement specifieke Field Research- en Timed Research-opdrachten voorgeschoteld krijgen. Deze draaien ook om het maken van snapshots.

Pokémon op de foto

Pokémon Snap is het nieuwste avontuur binnen de wereld van Pokémon. In deze Nintendo Switch-game draait het niet om het vangen van Pokémon, maar juist om het fotograferen van de beestjes. Meer weten over die game? Bezoek dan hier het aankondigingsartikel van de game.

Snivy de ster in de volgende Pokémon Go Community Day

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!