Elon Musk komt met het verlossende woord over SpaceX’s Starlink

Wetenschap Jeroen Kraak 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk heeft een update gegeven over het Starlink-internet dat hij met SpaceX aanbiedt. De service komt snel beschikbaar.

Elon Musk timmert met SpaceX hard aan de weg. Niet alleen met de bouw van raketten, maar ook met de ontwikkeling van Starlink. Met de dienst wil Musk internet over de hele wereld beschikbaar maken en vooral op moeilijk bereikbare plaatsen. Dat gaat allemaal door middel van satellieten.

Starlink is in beta

SpaceX brengt regelmatig nieuwe satellieten de ruimte in voor bedrijven. Door deze goed te verspreiden moet de hele wereld kunnen internetten via het bedrijf. In totaal zijn er meer dan 1.000 kleine satellieten nodig volgens Elon Musk.

Op dit moment bevindt het internet via Starlink nog in de beta-fase. Dat betekent dat maar een beperkt aantal mensen de service kunnen uittesten. Op dit moment zijn dat meer 10.000 mensen in verschillende landen. Als de beta beëindigd wordt, betekent dat het bedrijf veel meer klanten aan zich kan binden. Elon Musk heeft nu zijn verwachtingen laten weten.

Elon Musk’s satellietinternet komt naar Nederland: dit moet je weten

Elon Musk geeft een update

Via een tweet zegt Elon Musk dat hij verwacht dat de beta mogelijk deze zomer beëindigd wordt. Dat betekent dat er in een klap veel meer omzet uit de dienst van SpaceX kan worden gehaald.

Op dit moment biedt SpaceX een internetsnelheid van 100 mb per seconde. Later dit jaar moet dat 300 mb per seconde worden.

In een andere Tweet zet Elon Musk dat Starlink met een volledige mobiele service komt later dit jaar. “Je kunt het dus overal gebruiken. Dus ook in een rijdende auto of truck. Daarvoor hebben we nog wat meer satellietlanceringen nodig en wat upgrades van de software.”

Ook Starlink-internet in de auto

De plannen voor Starlink mobile kwamen vorige maand aan het licht, toen SpaceX toestemming vroeg aan de Federal Communications Commission om terminals in auto’s te mogen installeren. Zo kunnen de gebruikers de internetdienst ook in auto’s gebruiken.

De kosten van Starlink liggen nog vrij hoog. Gebruikers moeten eenmalig 549 dollar betalen voor de hardware en transportkosten. Daarnaast is een abonnement van 99 dollar per maand nodig om de dienst te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen