IFA 2021 gaat MWC achterna, komt met opvallende plannen voor september

Tech Wesley Akkerman 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we later dit jaar een volwaardig IFA-evenement verwachten. De beurs wordt in september gehouden. Het gaat om een “full-scale” evenement waar mensen samen kunnen komen. De vraag is echter of de organisatie van de populaire technologiebeurs nu niet op de zaken vooruitloopt.

Zo langzamerhand zien we landen wereldwijd enkele maatregelen terugschroeven en de maatschappij ietwat openen, nu de strijd tegen covid-19 een goede kant op gaat. Desondanks heeft het virus ons nog steeds in z’n greep, maar dat weerhoudt grote techbeurzen er niet van alvast te plannen voor de toekomst.

IFA wil beurs plannen

Zo kondigde de organisatie van MWC eerder dit jaar aan een evenement te willen organiseren waarbij mensen elkaar fysiek kunnen ontmoeten, maar het duurde niet lang voordat grote bedrijven zich terugtrokken. En nu wil de organisatie van de IFA-beurs hetzelfde doen: een beurs organiseren waar mensen samen komen.

Kunnen we in 2021 weer naar de IFA?

De organisatie heeft op zijn eigen blog een bericht geplaatst waarin die spreekt over een “full-scale” evenement, nadat de beurs in afgeslankte vorm in 2020 doorgegaan was. Daarnaast zouden er heel veel bedrijven, merken en retailers heel erg enthousiast zijn geworden van dit idee.

En hoe zit het met de veiligheid?

De organisatie heeft echter geen woord gerept over de veiligheidsmaatregelen die genomen worden. Er wordt alleen gezegd dat er met gezondheidsdiensten samengewerkt wordt om iedereen veilig te houden wanneer ze besluiten naar de beurs te komen. Wat dat precies ook moge betekenen.

Google komt niet naar MWC 2021 (en daar is een goed reden voor)

Dit is een vreemd contrast als je kijkt naar veel grote beurzen en evenementen die dit jaar gewoon digitaal georganiseerd worden of werden. Zo heeft Google besloten I/O 2021 digitaal te doen, terwijl ook CES 2021 voor het grootste deel digitaal was. Het is even afwachten hoe de plannen voor IFA 2021 gaan uitpakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IFA

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen