Samsung brengt opvouwbare smartphone naar nog hoger niveau

Smartphones Jelle van Es 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Een gewone smartphone, dat is zo 2018. Als je vandaag de dag een beetje aandacht wilt, dan moet je wel opvallen. En dat lijkt hetgeen te zijn wat Samsung wil gaan doen met zijn nieuwe opvouwbare smartphone.

Het zou gaan om de Samsung Galaxy Z Fold Tab die waarschijnlijk pas ergens volgend jaar op de markt moet worden gebracht. Het speciale aan deze opvouwbare telefoon? Hij kan drie keer gevouwen worden.

Samsung komt met de Galaxy Z Fold Tab

Het nieuws over de Galaxy Z Fold Tab waar Samsung mee bezig is, is afkomstig van Gizmochina. Zij baseren zich op de tip van Twitter-gebruiker Yogesh. De nieuwe opvouwbare telefoon zou in het eerste kwartaal van 2022 op de markt moeten komen, waardoor de smartphone nog een eindje van ons is verwijderd. Doordat je hem zou breed kan uitvouwen, zou je eigenlijk ook kunnen spreken van een tablet. Beel van het nieuwe device zijn er nog niet, maar volgens de bronnen zou hij een beetje gaan lijken op de concept-telefoon die eerder door TCL werd getoond. De onderstaande afbeelding laat zien hoe die er uit ziet.

Samsung Galaxy Concept
De TCL Foldable Phone (Afbeelding: TLC)

Volgens het gerucht zou Samsung het plan hebben om deze nieuwe opvouwbare smartphone tijdens de aankondiging van de Galaxy Z Fold 3 en de Z Flip 3 te teasen. Daar zouden nu plannen voor gemaakt worden binnen het marketing team van het bedrijf. Of die kogel ook door de kerk gaat, dat is nog even afwachten. Naast de aparte stijl van de smartphone wat betreft het opvouwen, zou hij ook gebruik maken van de nieuwe S Pen. Tevens maakt hij gebruik van het verbeterde ultra-thin glass (UTG), waardoor hij een stuk steviger is.

Nog even afwachten

Uiteraard is het bij dit soort berichten altijd eerst even afwachten. Ten eerste moeten we de nieuwe onthulling van Samsung afwachten. Die moet deze maand plaatsvinden.

Samsung onthult deze maand de krachtigste Galaxy ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen