Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 16 apr 2021

Android krijgt een nieuwe Chrome-killer van Microsoft

Op dit moment domineert Google met Chrome de internetbrowser-oorlog op Android. Microsoft wil daar nu een eind aan maken.

Wie een internetbrowser op Android zoekt, komt eigenlijk automatisch uit op Chrome. De browser functioneert prima op de smartphone. Microsoft denkt het nog beter te kunnen en komt nu met een nieuwe versie van Edge, meldt Techradar.

Edge op Android

De nieuwe preview-versie van Edge komt uit het niets en verscheen ineens in de Play Store. Net zoals Google Chrome maakt ook Edge gebruik van de Chromium engine. Als je ook al gebruikt maakt van Edge op Windows 10 is het zeker een interessante optie. Hiermee kun je in hetzelfde ecosysteem blijven wanneer je van je PC overstapt naar jouw Android-telefoon. Je kunt dan ook makkelijk alle data synchroniseren.

De nieuwe browser van Microsoft doet wat je ervan mag verwachten. Je kunt dus starten op PC en dezelfde tabs meteen openen op een Android-device. Daarnaast zijn er ook andere functies zoals vertalingen door Bing, Microsoft Defender Smartscreen en het kiezen tussen donkere en lichte themes. Ook is er gewoon support voor extensies voor de browser.

Nog in de preview-fase

Deze versie van Microsoft is op dit moment nog een preview. Er kan dus nog een hoop veranderen aan de browser. Een ander nadeel is dat deze versie op Android nog niet helemaal stabiel is. Microsoft ontvangt daarom ook graag de feedback van de gebruikers.

Microsoft beschrijft hun Edge-browser voor Android als volgt: “Wil je als een van de eerste zien wat nieuw is? De Microsoft Edge preview channels zijn nu beschikbaar voor mobiel. Dit is de Microsoft Edge Canary channel voor Adroid. Het wordt dagelijks onderhouden om je zo up to date te houden in onze voorgang. Jouw feedback helpt ons om het verder te verbeteren, dus download de app en zeg wat je ervan vindt!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Android krijgt een nieuwe Chrome-killer van Microsoft
Sluiten