Google Chrome verbetert gebruikservaring met nieuwe functionaliteiten

De populaire internetbrowser Google Chrome maakt het proces van wisselen tussen profielen voortaan een stuk makkelijk dan voorheen. Dat is goed nieuws voor iedereen die een browser deelt of het zakelijke en persoonlijke account gescheiden wil houden op dezelfde computer. Daar heeft het bedrijf een blog over gepubliceerd.

Nu we allemaal wat vaker (of in sommige gevallen: alleen maar) thuiswerken, is het handig dat we ook van tools gebruikmaken die ons in staat stellen het werk- en privéleven van elkaar gescheiden te houden. Google doet nu een goede poging met een profielenmanager voor de Google Chrome-browser.

Google Chrome doet meer met profielen

Je kunt de browser namelijk zo instellen dat wanneer je hem opstart, je begroet wordt door een profielenscherm. Iedereen met een eigen profiel kan zo heel snel naar zijn eigen dataset en opgeslagen gegevens gaan. Voor dat profiel stel je bovendien verschillende dingen in, zoals een profielfoto, kleuren, thema en een achtergrond.

Google Chrome
Google Chrome (Afbeelding: Google)

Het is bovendien erg gemakkelijk een nieuw profiel aan te maken. Je klikt daarvoor rechts bovenin op het profielicoon en klikt vervolgens op het plusteken. Daarna moet je enkele stappen voltooien, die gelukkig voor zich spreken. Vul je gegevens in, personaliseer je omgeving en je kunt meteen beginnen.

Meer opties, meer overzicht

Wanneer je een flinke verzameling profielen tot je beschikking hebt, dan vraagt Google Chrome iedere keer na het opstarten op welk profiel je wil inloggen. Vergeet niet de synchronisatie in te stellen binnen de instellingen. Zo weet je zeker dat je eigen gegevens gesynchroniseerd worden tussen de apparaten die je gebruikt.

Google Chrome
Google Chrome (Afbeelding: Google)

Later lezen

Een andere, nieuwe functie is de lijst met content die je later wil lezen. Die functionaliteit komt naar Android- en desktopgebruikers. Met de functie sla je heel gemakkelijk artikelen op die je vervolgens in een overzichtelijke lijst terugvindt en dus kunt lezen op het moment dat het je beter uitkomt.

Google

Reageer op artikel:
Google Chrome verbetert gebruikservaring met nieuwe functionaliteiten
Sluiten