Ontslagen Mandalorian-ster Gina Carano krijgt steun uit onverwachte hoek

Films & Series Jeroen Kraak 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Gina Carano zien we niet meer terug in The Mandalorian. Ze krijgt nu steun van iemand waar je het niet direct van verwacht.

Gina Carano was een van de vaste gezichten in The Mandalorian. Daarin speelde de actrice Cara Dune, de stoere vechtersbaas en marshall die Mando en Grogu regelmatig te hulp schoot.

De uitspraken van Gina Carano

Mandalorian-actrice Carano kwam in opspraak door haar uitingen op social media, waarop ze verschillende onhandige uitspraken deed. Ze deelde nepnieuws en QAnon-complottheoriën, ontkende dat er systematisch racisme is in de Verenigde Staten en vergeleek de holocaust met hoe Republikeinen volgens haar behandeld worden.

Voor Lucasfilm was met die laatste vergelijking de maat vol en daarop besloot het om Carano uit The Mandalorian trappen. Hoewel er veel mensen achter haar ontslag staan, is er ook een groep die haar het liefst gewoon terugziet in The Mandalorian.

Mandalorian-acteur spreekt zich uit

Carano krijgt nu steun uit onverwachte hoek. Bill Burr heeft in zijn podcast zijn steun uitgesproken voor de actrice. Burr speelt zelf Mayfield die in twee afleveringen van The Mandalorian is te zien. Hij is geen fan van the cancel-cultuur. Hij vergelijkt dat je wanneer je in Hollywood een conservatieve mening hebt met hoe het is als jood in Nazi Duitsland.

“Ze was een echte lieverd een superaardig persoon,” vertelt hij over Carano. “En je weet nu al dat iemand deze video gaat gebruiken om mij iets anders te laten zeggen dat ik daadwerkelijk doe en er voor zorgt dat mijn kale actiefiguur niet meer in de winkel te verkrijgen is,” vertelt Burr. Hiermee doelt hij op speelgoedfabrikant Hasbro, die geen figuur meer maakt van Carano’s Cara Dune uit The Mandalorian.

Bill Burr The Mandalorian
Bill Burr (rechts) in The Mandalorian. (Afbeelding: Disney)

Vechten tegen de cancel-cultuur

“Het zijn bizarre tijden. Er liggen mensen in de bosjes verscholen. Zij denken: laten we zien dat hij mens is en een fout maakt om daarna zijn droom af te pakken.” Burr gaat verder. “Hoe kun je nou iemand zo hard veroordelen? Ik heb het niet over echte criminaliteit als seksueel misbruik en verkrachting. Nee, ik heb het niet over dat. Het is als: ‘Hey jij hebt een ongepaste vergelijking gemaakt. Nu gaan we je droom afpakken.’ Ik kijk er nu naar en vraag me af wie er eindelijk tegen dit wil opstaan.”

Het is nog onbekend of we Burr gaan terugzien in het derde seizoen van The Mandalorian. Door deze uitspraken lijkt het echter een stuk kleiner te worden.

Bekijk de hele podcast hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen