Star Wars lijkt spijt te hebben van onnodige verandering in The Mandalorian

Films & Series Lucas van de Wetering 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Grogu zijn naamverandering aan het einde van seizoen drie van The Mandalorian heeft niet heel veel impact gehad. Ook bij Star Wars zelf niet.

Grogu is een van de meest-geliefde Star Wars-karakters, ook door mensen die geen fan zijn van de franchise zelf. Zijn schattige uiterlijk en groene kleur gaven hem al snel de bijnaam Baby Yoda, totdat het in seizoen twee van The Mandalorian duidelijk werd dat zijn echte naam Grogu was. Dat was even wennen.

Maar in seizoen drie van The Mandalorian veranderde Star Wars weer iets aan de naam van het groene ventje. In de laatste aflevering, wanneer het kwaad verslagen is, neemt The Mandalorian de beslissing om Grogu te adopteren. Hierbij kreeg hij ook een deel van The Mandalorian, aka Din Djarin, zijn naam. Maar het werd niet Grogu Djarin, zijn nieuwe naar was Din Grogu. Veel fans vonden dit heel verwarrend en onnodig.

The Mandalorian & Grogu in Star Wars

De naamverandering naar Din Grogu lijkt bij Star Wars zelf ook niet helemaal vast te staan. Er is een nieuwe Star Wars film onderweg met ‘vader en zoon’. Deze film gaat The Mandalorian & Grogu heten, niet The Mandalorian & Din Grogu. Star Wars lijkt zelf ook al weg te stappen bij de naamverandering in seizoen drie van de populaire serie.

Toch heeft deze naamkeuze voor de film met meerdere dingen te maken. Zo is de filmtitel hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op de samoeraifilm Lone Wolf & Cub, dit was de originele inspiratie voor The Mandalorian. Door alleen gebruik te maken van Grogu’s oude naam, kunnen ze de twee filmtitels meer op elkaar laten lijken.

Star Wars had dit met rust moeten laten in The Mandalorian
Din Grogu. (Afbeelding: The Walt Disney Company)

Fans gaan niet aan de verandering wennen

Hoe leuk het ook was om te zien dat Grogu nu officieel de zoon werd van Mando, heeft de naamverandering uiteindelijk niet veel impact voor de fans of überhaupt voor Star Wars zelf. Vrijwel niemand gaat de kleine groene Jedi/Mandalorian ooit Din Grogu noemen. Net als dat bijna niemand The Mandalorian Din Djarin noemt.

Veel fans vinden het sowieso nog moeilijk om Grogu te zeggen, Baby Yoda wordt nog vaak gebruikt als er gepraat wordt over het karakter. Baby Yoda en Grogu zijn de namen waarmee het karakter bekend en populair is geworden, niet veel mensen gaan de moeite nemen om Din voor zijn naam te zetten. Zoals eerder vertelt lijkt Star Wars zelf dit ook niet belangrijk te vinden.

Het was een leuk idee om Grogu met naam verbonden te maken aan The Mandalorian, maar het was niet nodig geweest. Waarschijnlijk had Grogu Djarin nog meer impact gehad, want dan voelde het echt als een achternaam. De keuze om Grogu zijn naam te veranderen in Din Grogu is verwarrend en simpelweg onnodig.

Toeval of niet: zo veel lijken Dune en Star Wars op elkaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen