WhatsApp brengt mogelijk opvallende Telegram functionaliteit voor afbeeldingen

Apps Mark Hofman 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft de laatste tijd te maken met aardig wat negativiteit, maar blijft desondanks aan functionaliteiten werken die de privacy van gebruikers beschermt. Althans, dat probeert het dan.

Terwijl het platform vanaf 15 mei nieuwe gebruiksvoorwaarden in laat gaan, die alles behalve voordelig zijn voor je privacy, werkt het bedrijf aan een nieuwe privacy gerichte functie. Een feature die concurrent Telegram als sinds 2017 gebruikt.

WhatsApp rolt belachelijk functionaliteit uit

Het is eigenlijk best ironisch dat WhatsApp, met de aankomende veranderingen in de gebruiksvoorwaarden, aan een privacy-feature werkt die concurrent Telegram al sinds 2017 heeft. Al helemaal omdat er de laatste tijd veel mensen overstappen naar dat laatste platform om de nieuwe regels van WhatsApp te omzeilen. Volgens de mensen van WABetaInfo, een zeer betrouwbare bron op dit gebied, gaat het om een nieuwe zelfvernietiging-functie. Eerder bracht WhatsApp al de mogelijkheid om berichten automatisch te laten verwijderen uit, maar deze richt zich binnenkort ook op afbeeldingen.

De website heeft een aantal screenshots naar buiten gebracht om de functionaliteit te tonen, maar veel interessants is er eigenlijk niet te zien. Zoals gezegd zijn alternatieven platformen, zoals Telegram, al tijden voorzien van een soortgelijke functionaliteit. Het wordt duidelijk dat het mogelijk is om een foto te sturen en deze ook te bekijken in het gesprek. Maar wanneer je als gebruiker het gesprek verlaat zal de foto verdwijnen en is het niet meer mogelijk om deze te kunnen zien. Iets dat overigens niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor de verzender van de foto geldt.

Wanneer de functionaliteit precies uitgerold wordt is op dit moment nog niet bekend. Wel wordt duidelijk dat WhatsApp de feature toepast op zowel privegesprekken als in groepsgesprekken. De functie verschijnt zowel op Android als op iOS.

Nieuwe gebruiksvoorwaarden

WhatsApp zit er niet zo comfortabel bij als dat het de afgelopen jaren gedaan heeft. Dat heeft te maken met het feit dat het bedrijf, vanaf 15 mei 2021, nieuwe gebruiksvoorwaarden hanteert. Dit zorgt voor een aantal wijzigingen, waar de nauwere samenwerking met Facebook het meeste opvalt. Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van het platform en stappen over naar de concurrentie. Al is het wel goed om te weten wat er precies voor jou als EU-burger verandert. Dat is namelijk anders dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

WhatsApp deelt vanaf februari meer gegevens met Facebook (maar niet in de EU)

Wil je toch overstappen en ben je opzoek naar een alternatief, dan zijn Telegram en Signal je allerbeste opties.

WhatsApp alternatieven Signal en Telegram: welke van de twee moet je hebben?

Meer weten op WhatsApp en de handige dingen die je ermee kunt doen? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen