Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter maakt Clubhouse-alternatief vandaag beschikbaar voor Android

Twitter maakt bekend dat het nieuwe onderdeel Spaces, het Clubhouse-alternatief, nu beschikbaar is voor Android-gebruikers. Houd er wel rekening mee dat je vooralsnog geen toegang krijgt tot de volledige functionaliteit van de nieuwe optie, maar daar komt hopelijk binnenkort snel verandering.

Eerder lanceerde Twitter het Clubhouse-alternatief Spaces al voor iOS. Dat gebeurde in januari. Destijds was het zo dat alle gebruikers konden meedoen met een opgezette Space, maar slechts een handjevol mensen over de mogelijkheid beschikten om een ruimte daadwerkelijk aan te maken.

Twitter Spaces naar Android

Daarover werd toen gezegd dat Spaces uitgerold werd voor een zeer kleine testgroep, waar diverse gemarginaliseerde groepen voorrang kregen op de rest van de gebruikers. Nu kunnen in elk geval ook de mensen op Android meedoen met de rest; je kunt je aanmelden bij een groep en luisteren naar het gesprek.

Het gaat voor nu dus wederom om een bèta waar je aan mee kunt doen. De tweet vermeldt helaas niet wanneer Android-gebruikers zelf ook zo’n Space kunnen aanmaken. Twitter heeft daar ook weinig over te melden verder. Als er door journalisten gevraagd wordt wanneer dat wel kan, is het antwoord “binnenkort”.

Meer met audio

Het sociale medium is de laatste maanden meer met audio gaan doen. Naast Spaces werkt het bedrijf ook aan audioberichten. Je kunt dan een kort bericht inspreken en die verspreiden zoals je dat met een normale tweet zou doen. De functie is sinds juni voor een selecte groep iOS-gebruikers beschikbaar.

Twitter wil geld verdienen aan exclusieve content met de Super Follow

Met die functionaliteit kun je berichten inspreken die tot 140 seconden lang zijn. Dat is een knipoog naar het oorspronkelijk tekenlimiet van 140 tekens per tweet (tegenwoordig is dat 280 tekens). Wanneer die functie wereldwijd naar Android toe komt, daar is momenteel niets over bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!