Android TV: gebruik je smartphone binnenkort als afstandsbediening

Apps Mark Hofman 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een Smart TV in huis die draait op Android TV, dan is het handig om te weten dat je smartphone nu ook als afstandsbediening te gebruiken is. Niet met één of ander handig trucje, maar simpelweg met een vernieuwde app van Google zelf.

Het wat natuurlijk al mogelijk om je smartphone te gebruiken als afstandsbediening met de Android TV Remote Control App, maar deze is inmiddels flink verouderd. Daarom komt Google binnenkort met een oplossing.

Smartphone als afstandsbediening voor Android TV

Wie beschikt over een Televisie met Android TV doet er goed aan om de Google TV-app op zijn smartphone te downloaden. De vernieuwde app, die voorheen door het leven ging als Play Movies & TV, zal binnenkort namelijk als afstandsbediening te gebruiken zijn. Dat wordt duidelijk door een ontdekking die website 9to5Google deed. De website is een verzameling aan code op het spoor gekomen, die verwijzen naar de mogelijkheden van de Android TV Remote Control applicatie. Het gaat hierbij dus om code die het mogelijk maakt om je televisie te bedienen vanaf je smartphone.

Android sterk verbeterd door Google: 5 nieuwe features op een rij

De Android TV Remote Control app maakt het al tijden mogelijk om je Smart TV te bedienen, maar is al tijden niet meer geüpdatet. Dit zorgt ervoor dat nieuwe functionaliteiten niet ondersteund worden, waardoor de afstandsbediening praktisch gezien verouderd is. Door de serie aan codes in de Google TV app wordt in ieder geval de indruk gewekt dat daar binnenkort een oplossing voor komt. De code verwijst namelijk naar een verschillende knoppen zoals een enter-knop en een terug-knop. Het wordt vrij snel duidelijk dat alle handige functionaliteiten van een afstandsbediening aanwezig zullen zijn, al is hij op dit moment nog niet te gebruiken.

Spotify Android TV
De nieuwe sidebar (Afbeelding: 9to5Google)

Wanneer de functionaliteit naar de Google TV app komt is op dit moment nog niet bekend, maar het bedrijf rolt nieuwe functionaliteiten regelmatig snel uit. De kans dat we binnen een paar weken aan de slag kunnen is dus vrij groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen