Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 24 feb 2021

Android sterk verbeterd door Google: 5 nieuwe features op een rij

Mensen die beschikken over een Android-smartphone zitten deze week hartstikke goed. Google heeft namelijk nieuwe updates uitgerold van populaire diensten zoals Google Maps. Iets dat ervoor zorgt dat je smartphone beter is geworden dan hij al was.

Door verschillende updates zijn de applicaties van Google dus een stukje beter geworden. Om jou een goed overzicht te geven van die verbeteringen, zetten we vijf nieuwe features voor je op een rij.

Android: 5 nieuwe functionaliteiten

Er zijn zes Google applicaties die onlangs een nieuwe update hebben gehad. Al deze updates richten zich niet alleen op het oplossen van problemen, maar zorgen er voornamelijk voor dat er handige nieuwe functionaliteiten het daglicht zien. Onder deze applicaties vallen Google Maps, Messages, Talkback, Checkup, Google Assistant en Android Auto.

Je Android smartphone is dus een stukje beter geworden en we geven je hieronder vijf voorbeelden van hoe Google dat heeft gedaan.

#1 Google Maps te gebruiken in Dark Mode

Het is eindelijk zover: Google Maps is eindelijk in een volledige Dark Mode te gebruiken. Er was zeker al een donkere modus beschikbaar, maar deze deed het alleen wanneer je ook daadwerkelijk navigeerde. Daar komt nu dus verandering in en is de dienst constant in de modus te gebruiken. Snel even een adres opzoeken op je Android-smartphone? Dan kan dat vanaf nu gewoon in stijl!

Populaire Google Maps feature nu nog makkelijker te gebruiken op Android

#2 Meer snelkoppelingen en achtergrond voor Android Auto

Het thuisscherm van Android Auto is vanaf nu een stuk makkelijker te bedienen dankzij de komst van snelkoppelingen. Hierdoor is het mogelijk om vanaf het scherm direct toegang te krijgen tot de Google Assistent, het weer en nog heel veel meer. Verder is het overigens ook mogelijk om meer achtergronden in te stellen, zodat je de interface helemaal naar eigen wens in kunt stellen.

#3 Berichten in te plannen op Android

Moet je echt niet vergeten om een bepaald persoon de volgende dag een berichtje te sturen? Dan kan je natuurlijk gebruikmaken van een takenlijst, maar je kunt ook gewoon een bericht inplannen in Google Messages. Je pakt je Android smartphone erbij, tikt een bericht en houdt vervolgens de verzenden-knop lang ingedrukt. Vervolgens heb je de keuze om het bericht op een bepaalde datum en bepaald tijdstip te versturen. Handig!

#4 Google Assistent werkt met vergrendeld scherm

De Google Assistent gaat iets beter naar je luisteren. De slimme assistent is vanaf nu namelijk ook beschikbaar wanneer het beeldscherm van je Android-apparaat uitgeschakeld is of wanneer het scherm vergrendeld is. Je moet de functie overigens zelf wel even instellen. Dat doe je door naar Instellingen -> Google Assistent -> Persoonlijke resultaten vergrendelscherm  te gaan.

Google Assistent voorzien van nieuwe Guest Mode: dit moet je weten

#5 Controleer je wachtwoorden op al je Android-apps

De Password Checkup kon eerder al je wachtwoorden scannen en vertellen hoe veilig je bent, maar die veiligheidscheck was nog wel enigszins beperkt. Daarom heeft Google een update uitgerold waardoor het mogelijk is om wachtwoorden van al je Android-apps te scannen. Op die manier weet je niet alleen of je wachtwoorden veilig zijn, maar ook of ze op één of andere manier gelekt zijn. Wel goed om te weten is dat de functionaliteit het best werkt wanneer je Google Autofill hebt ingeschakeld.

Reageer op artikel:
Android sterk verbeterd door Google: 5 nieuwe features op een rij
Sluiten