‘Google werkt aan opvouwbare smartphone en krijgt hulp van Samsung’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google aan zijn eigen opvouwbare smartphone. Samsung schiet het bedrijf ook te hulp. Mocht dit nieuws kloppen, dan komen we dat maar al te snel te weten. Er zijn maar weinig dingen die lang geheim blijven in de smartphone-industrie.

Het lijkt erop dat de markt voor opvouwbare smartphones binnenkort enorm wordt uitgebreid met nieuwe spelers. Uit eerder berichten bleek al dat Apple, Oppo en Xiaomi werken aan hun eigen opvouwbare modellen. Maar nu schijnt Google ook aan zijn eigen versie te werken, met wat hulp van concurrent Samsung.

Opvouwbare smartphone van Google

Het gaat in het bijzonder om Samsung Display, de displaytak van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Dit onderdeel van de fabrikant heeft al laten zien wat opvouwbare schermen kunnen met onder meer de Galaxy Z Fold 2 en Galaxy Z Flip. En dat wekt dan de interesse van nieuwe en andere partijen, zoals de zoekmachinegigant.

Samsung Galaxy Z Flip vouwbaar scherm
De Galaxy Z Flip (Afbeelding: Want/Dominick Vietor)

Uit het nieuwe gerucht blijkt dat Samsung Display gaat samenwerken met Google, Xiaomi en Oppo. De displaytak is voornemens ongeveer een miljoen opvouwbare schermen te verschepen naar verschillende partners, waaronder de drie eerdergenoemde partijen. Over de smartphones zelfs is nu nog weinig bekend.

Ook Oppo en Xiaomi doen mee

Oppo schijnt te gaan kiezen voor een clamshell design, zoals de Motorola Razr en Galaxy Z Flip. Dat scherm moet dan 7,7 inch groot worden, veel groter dan het scherm in de Z Flip. Xiaomi werkt ondertussen aan een Galaxy Z Fold 2– en Huawei Mate X2-achtig model. Over de Google-smartphone is helaas niets bekend.

Samsung voert ontzettend belangrijke update door voor Galaxy-apparaten

Uit andere geruchten blijkt wel dat de zoekmachinegigant een opvouwbare smartphone wil maken met een groot oled-scherm van 7,6 inch. Apple lijkt daar nog eens schepje bovenop te willen doen. De iPhone-maker werkt mogelijk achter de schermen aan een opvouwbaar toestel met een oled-scherm van meer dan 8 inch. Mochten de producten allemaal daadwerkelijk in ontwikkeling zijn, dan horen we er ongetwijfeld snel meer over.

The Elec

Reageer op artikel:
‘Google werkt aan opvouwbare smartphone en krijgt hulp van Samsung’
Sluiten