Realme brengt goedkoopste Snapdragon 888-smartphone op de markt

Smartphones Wesley Akkerman 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De Realme GT wordt een nieuw Chinees vlaggenschip met de Qualcomm Snapdragon 888 boord. Dat merk je echter niet meteen aan de prijs. Dat laat een hooggeplaatste medewerker weten via het Chinese Twitterplatform Weibo. De prijs komt in de buurt van het vorig jaar gelanceerd toestel: de X50 Pro.

De Realme X50 Pro die vorig jaar uitgebracht werd, had destijds een prijskaartje van ongeveer 600 euro. De aankomende GT-smartphone van de fabrikant, met specs die enigszins overeenkomen met de Xiaomi Mi 11 en Samsung Galaxy S21, krijgt een soortgelijk prijskaartje, meldt executive Xu Qi Chase op Weibo.

De beste prestaties voor een scherpe prijs

Dat betekent dat de Realme GT straks één van de goedkoopste, zo niet dé goedkoopste, smartphone wordt met de Qualcomm Snapdragon 888-processor aan boord. Ter vergelijking: de Xiaomi Mi 11 kost om en nabij de 749 euro, terwijl de Galaxy S21 van Samsung 849 euro kost.

Realme Race
Realme Race (Afbeelding: Realme)

Ook als we kijken naar de prijzen in China, dan kan de nieuwe GT nog best goed gaan scoren. In China kost de smartphone ongeveer 3.500 Chinese yuan. Concurrerende smartphones met dezelfde processor, de Mi 11 en de Vivo Iqoo 7, kosten respectievelijk 3.999 en 3.798 yuan.

Realme GT met Snapdragon 888

Maar wat krijg je precies voorgeschoteld voor die prijs? De Realme GT heeft een qhd+-scherm met een verversingssnelheid van 160 Hertz. Daarnaast is er een accu met een vermogen van 5.000 mAh en een oplaadsnelheid van 125 watt. Achterop zitten drie camerasensoren, van 64, 13 en 13 megapixel.

Xiaomi Mi 11 officieel onthuld: 5 features die je niet mag missen

Of de GT lang het goedkoopste vlaggenschip met een Snapdragon 888 blijft, is nog maar de vraag. In de smartphonemarkt spreek je al gauw van een race naar de bodem. Zo heeft Redmi al bevestigd een Snapdragon 888-telefoon uit te brengen die 2.999 yuan gaat kosten, namelijk de K40.

Stevige concurrentie

Het is nog even afwachten wat de prijzen worden van de Chinese smartphones wanneer ze in Nederland arriveren. Maar zoals het er nu naar uitziet gaan de smartphones onder de prijzen van de Samsungs, Apples en Googles van deze wereld zitten, terwijl ze toch redelijke specs kunnen aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Weibo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen