Populaire Google Maps feature nu nog makkelijker te gebruiken op Android

Apps Mark Hofman 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Maps is voor veel mensen dé app voor navigatie mede dankzij de toevoeging van Street View. Dankzij de functionaliteit is het mogelijk om bijvoorbeeld je eindbestemming voor vertrek in 360 graden te bekijken. Iets dat voor Android gebruikers nog makkelijker geworden is.

Tot op heden moest je als gebruiker altijd een keuze maken tussen satelietbeelden of Street View. In de meeste situaties een uitstekende oplossing, maar soms is het zien van beide beelden tegelijkertijd best makkelijk. En daar lijkt Google dus ook zo over te denken.

Google Maps maakt Street View nog makkelijker

Gebruikers op Reddit komen er als eerste achter dat Google Maps de Street View functie heeft verbeterd. De feature is nu nog makkelijker in gebruik, gezien je tegelijkertijd ook de satelietbeelden te zien krijgt. De optie is niet standaard, maar kun je als gebruiker zelf instellen. Wanneer jij van een bepaalde locatie de Street View beelden bekijkt, heb je dus ook direct in beeld waar jij je precies bevindt op de kaart.

Het gaat dus om een split-screen functionaliteit die op dit moment alleen op Google Maps voor Android te gebruiken is. Althans, zo lijkt het. Er zijn tot op heden nog geen meldingen gemaakt over een soortgelijke functionaliteit voor iOS-apparaten. Alle mensen met een Android-apparaat in huis en de meest recente versie van Maps kunnen dus aan de slag met de feature.

Android Feature Google Maps
De nieuwe functie in beeld! (Afbeelding: Android Central)

Nieuwe functionaliteiten

Google Maps is al jaren immens populair en dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de app vaak wordt bijgewerkt. Zo dropt Google regelmatig nieuwe functionliteiten om de app relevant te houden en het gebruiksgemak te vergroten. Denk hierbij aan aanpassingen met oog op COVID-19, tips voor het vermijden van grote bosbranden (zoals in Californië) vorig jaar en de afstand die je nog kunt rijden met je elektrische voertuig.

Ben je benieuwd naar wat Google Maps je nog meer te bieden heeft? Check hier dan ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen