Bayern München krijgt bijzondere documentaire op Amazon Prime Video

Films & Series Jeroen Kraak 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bayern München is een van de grootste voetbalclubs ter wereld. Hoog tijd dus voor een documentaire denkt Amazon Prime Video.

Bayern München kennen we natuurlijk allemaal. De meest succesvolle voetbalclub van Duitsland mag met recht een van de grootste clubs in de wereld worden genoemd. We herinneren ons natuurlijk de wedstrijd tegen FC Barcelona het afgelopen seizoen. Het Duitse team vernederde de Spanjaarden met 8-2. Niet veel later sleepte het ook de Champions League binnen. Het was daarmee de zesde keer dat Bayern München de cup met de grote oren wist binnen te halen.

Een kijkje achter de schermen bij Bayern München

Maar hoe krijg Bayern München al die successen voor elkaar? Amazon Prime Video gaat het laten zien. De streamer heeft een overeenkomst gesloten met de club om een docu-serie te mogen maken.

Amazon Prime Video beschrijft de documentaireserie als volgt: “De documentaire biedt ongekende inzichten in de beste voetbalclub ter wereld. Van de UEFA Champions League-overwinning in Lissabon tot het einde van het seizoen 20/21. Met een terugkijk op de geschiedenis, de sleutelmomenten en het dagelijkse leven van FC Bayern München.” Het geeft een inkijkje in de processen en gebeurtenissen aan de Säbener Strasse.

Jarenlange gesprekken

Amazon Prime Video en Bayern München waren al jarenlang met elkaar in gesprek over een dergelijke serie, maar nu komt het ook echt van de grond. “Deze missie is even groots als uitdagend en juist nu is het perfecte moment om dit aan te pakken. We kijken uit naar een spectaculaire documentaire,” vertelt Quirin Berg, excutive producer.

Amazon Prime Video heeft natuurlijk al een goed trackrecord qua sportdocumentaires. Er zijn al verschillende toppers te zien op het platform. Misschien wel een van de bekendste is All or Nothing waarin in verschillende clubs uit verschillende disciplines worden gevolgd. Het laatste deel ging over Tottenham Hotspur. Binnenkort kunnen we dus genieten van Bayern München.

Wil je liever wat eerder iets nieuws zien op Amazon Prime Video? Wij zetten in dit artikel op een rij wat er in februari op de streamingdienst komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!