Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 2 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix laat de eerste trailer zien van nieuwe Amy Poehler-film

Amy Poehler kennen we natuurlijk vooral van Saturday Night Live. Maar de talentvolle Amerikaanse komiek kan nog veel meer. Nu maakt ze een film voor Netflix.

De zeer getalenteerde comédienne en actrice Amy Poehler was jarenlang een fantastisch duo met Tina Fey in Saturday Night Live. Tevens was ze ook jaren te zien in de komedieserie Parks and Recreation waar vorig jaar het laatste seizoen van te zien was. De Amerikaanse heeft dus tijd over en is de afgelopen tijd hard aan de slag gegaan voor Netflix.

Amy Poehler aan de slag voor Netflix

Voor Netflix zit ze dit keer op de regisseursstoel en heeft ze de film Moxie gemaakt. De film gaat over het introverte meisje Vivian (Hadley Robinson) dat liever op de achtergrond blijft op school en niet in de belangstelling wil staan. Als een nieuwe klasgenote (Alycia Pascual-Peña) zich uitspreekt tegen onacceptabel gedrag van haar mede-scholieren, stapt Vivian uit de schaduw. Zij is er ook helemaal klaar mee.

Amy Poehler speelt ook mee in de film. Zij is de moeder van Vivian. Net zoals zij ooit deed, maakt Vivian een pamflet met de naam Moxie waarin ze de vooroordelen van het wangedrag bespreekt. Hiermee wordt het introverte meisje ineens leider van een nieuwe beweging en ontketent ze een revolutie. Ze gaat een bondgenootschap aan met andere jongere vrouwen en andere medestanders, waarbij het niet uitmaakt van welke groep iemand lid is. Samen beleven ze hoogte- en dieptepunten tijdens hun strijd.

Binnenkort in première

Zoals eerder gezegd wordt de film geregisseerd door Amy Poehler. Het verhaal is geschreven door Jennifer Mathieu. Daarnaast zijn er ook rollen weggelegd voor Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger en Nico Hiraga.

De film van Poehler is vanaf 3 maart te zien op Netflix. Het past in de strategie van de streamingdienst. Het wil het liefst elke week een nieuwe Original-film brengen om zo concurrenten als Paramount+, HBO Max en Disney+ voor te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!