Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van gameverslaving? Deze tool toont al je PlayStation-game-uren

Met de voor eeuwig durende lockdown zitten, waar we met een aankomende derde golf waarschijnlijk ook nooit meer uitkomen, spelen we iets meer op onze PlayStation 4 en 5. Maar hoeveel uur breng je nou door op je spelcomputer?

Met de komst van de PlayStation 5 kun je zien hoeveel uur je met een bepaalde game doorbrengt. Maar als je die niet hebt, dan heb je geen idee. Gelukkig heeft Sony nu een leuke tool vrijgegeven die je inzicht geeft.

Zoveel uur speel je op je PlayStation

De tool is gelanceerd als de Wrap-Up Report. Via deze tool krijg je inzicht in wat je in 2020 allemaal hebt gedaan op je PlayStation 4 en zelfs 5. Het doel van Sony is om dan uiteindelijk dat men dit gaat delen op Social Media. Wat op dit moment ook wordt gedaan en waarbij ondergetekende ook zeker schuldig is.

Goed, ik heb dus belachelijk veel tijd doorgebracht met NBA 2K21. Maar die game speel ik ook wanneer ik op de hometrainer aan het sporten ben. Dus eigenlijk is het wel een goed teken dat ik zoveel tijd met de game doorbreng. Fortnite staat op een tweede plaats bij mij, maar dat komt omdat mijn kinderen die games veel spelen. In het rapportage zie je verder hoeveel uren je in total hebt gespeeld, hoeveel daarvan aan off- en online games zijn besteed, hoeveel dagen je hebt gespeeld (in mijn geval 347 dagen, dus eigenlijk op de spaarzame vakanties na elke dag wel), wat de populairste dagen zijn waarop je gamet, wat je populairste PlayStation Now-games zijn en hoeveel trofeeën je hebt verdiend.

Kortom, een leuk overzicht

Ja, precies wat deze bovenstaande kop zegt. Het enige nadeel is dat de tool niet altijd even goed werkt. Via mijn Chrome-browser kreeg ik mijn gegevens niet te zien, maar via mijn smartphone wel. Ook is het mogelijk om vanuit de tool uiteindelijk een thema te krijgen voor op je PlayStation 4, zodat je die weer kunt voorzien van een nieuw likje verf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!