Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 24 feb 2021

Ziggo gaat Formule 1 uitzenden met 4K beeldkwaliteit

Als je de afgelopen jaren een televisie hebt gekocht, was dit waarschijnlijk een 4K. Toch heb je er bij lineaire televisie weinig profijt van. Ziggo doet er nu iets aan.

Het is eigenlijk best bizar. 4K-tv’s zijn al jaren op de markt en tegenwoordig kun je zelfs een 8K versie aanschaffen. Toch blijft het beeld wat je ontvangt via KPN, Ziggo of T-Mobile bijna altijd beperkt tot HD. De partijen bieden wel een 4K-abonnement aan, maar veruit de meeste Nederlandse zenders gebruiken deze resolutie niet. Toch gaat Ziggo daar nu wat aan doen.

Formule 1 in 4K bij Ziggo

Ziggo heeft naast hun reguliere kabeldiensten ook de sportzender Ziggo Sport. Daar heeft het onder andere de rechten voor de Formule 1 die het exclusief in Nederland mag uitzenden. Met die Formule 1 gaat het nu wat bijzonders doen. De trainingen, kwalificaties en races van de Formule 1 gaat het in 4K uitzenden.

Netflix gaat een thriller maken in de Formule 1 met Robert De Niro

Het is voor Ziggo het eerste sportevenement dat het in 4K gaat uitzenden. Hierdoor heb je in plaats van regulier HD-beeld (1920 x 1080 pixels) nu 4K-beeld (3840 x 2160 pixels), wat betekent dat je dus meer detail ziet. Je ziet Max Verstappen dus nog scherper tijdens de Formule 1 Grand Prix.

Dit 4K beeld geldt overigens alleen voor klanten van Ziggo. Mensen die via een andere provider Ziggo Sport hebben, zullen de Formule 1 we kunnen kijken, maar niet in 4K.

Nog beter beeld met andere diensten

Natuurlijk betekent het niet dat je helemaal niets aan je 4K-televisie hebt. Je kunt de hogere resolutie gewoon gebruiken voor andere diensten waarvoor je jouw televisie gebruikt. Zo zenden streamingdiensten als Disney+, Netflix en Amazon Prime Video een groot deel van hun content uit in 4K.

Natuurlijk kun je het betere beeld ook gebruiken voor je Xbox en PlayStation. Zo kun je gamen met het scherpste beeld. Deze twee apparaten kunnen zelfs 8K al aan, al zijn er nog weinig games die de nog hogere resolutie ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ziggo gaat Formule 1 uitzenden met 4K beeldkwaliteit
Sluiten