Deze vijf must-have Nintendo Switch-games komen er aan

Games Jelle van Es 24 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het alweer vier jaar geleden dat ik vanuit Nintendo een Nintendo Switch ontving. Het was toen net even voor de release van de spelcomputer. En in die vier jaar tijd heb ik er heel wat uren op door gebracht.

Het zijn met name de games die exclusief verschijnen op de Nintendo Switch die echt dik de moeite waard zijn. Omdat de spelcomputer minder krachtig is in vergelijking met de PlayStation 4 en Xbox One, werken games die daar voor zijn gemaakt net iets minder lekker. Gelukkig is er wat dat betreft genoeg te ontdekken. En als je een blik werpt op het releaseschema, dan is er genoeg om enthousiast over te worden. Dit zijn daarbij vijf potentieel toffe games die voor de zomer gaan uitkomen.

Bravely Default II op de Nintendo Switch

We beginnen dit overzicht met Bravely Default II, een game die deze week al verschijnt. Het is een fijne Japanse RPG die exclusief beschikbaar is op de Nintendo Switch. Het is een game die je makkelijk kan spelen zonder het origineel te hebben geprobeerd op de Nintendo 3DS. Qua verhaal staat het er namelijk los van, net als dat een nieuw deel in de Final Fantasy-reeks een los verhaal vertelt. Samen met de helden van het verhaal beleef je een groots avontuur, wat gepaard gaat met een interessant vechtsysteem. Een game die je lang zal vermaken.

Beschikbaar vanaf 26 februari

Bravely Default II Nintendo Switch
Bravely Default II (Afbeelding: Square Enix)

Monster Hunter Rise

De Monster Hunter-reeks was lange tijd een reeks die vooral in Japan populair was. In het Westen waren er zeker wel spelers, maar qua gameplay was het lang een herhaling van zetten. Dat veranderde met de release van Monster Hunter World. De game was qua gameplay een stuk minder houterig en hoewel het nog altijd zaak was om op enorme monsters te gaan jagen, voelde het minder herhalend. Monster Hunter Rise gaat het vervolg daar op worden en brengt zodoende gameplay die wat actiever is dan wat we van de oude Nintendo 3DS-games gewend zijn. De game is te beleven in je eentje, maar uiteraard ook met vrienden, waarbij samenwerken de sleutel is om verschillende gevaarlijke monsters te verslaan. Een game die de potentie heeft om een groot succes te worden.

Beschikbaar vanaf 26 maart

Monster Hunter Rise
Monster Hunter Rise (Afbeelding: Capcom)

Ninja Gaiden: Master Collection

Dan gaan we over naar een paar Nintendo Switch-games die tijdens de meest recente Nintendo Direct zijn aangekondigd. De eerste game die daarbij uitkomt is de Ninja Gaiden: Master Collection. Deze collectie bestaat uit drie actievolle games. De reeks begon ooit op de Xbox, maar is daarna op vele andere platformen uitgebracht. Met name de eerste twee games zijn klassiekers en kennen een hoge moeilijkheidsgraad. Ideaal dus als je ze nooit eerder hebt beleefd.

Beschikbaar vanaf 10 juni

Ninja Gaiden: Master Collection
Ninja Gaiden: Master Collection (Afbeelding: Nintendo)

Mario Golf: Super Rush

Mario is al vele jaren aan het bij klussen buiten zijn platformavonturen. Hij tennist, voetbalt, kart en houdt ook van een potje golfen. Met Mario Golf: Super Rush krijgen we voor het eerst sinds 2004 weer een game uit de reeks op de spelcomputer. Daarvoor kwamen de games uit op de diverse handhelds. Hoewel die games vermakelijk waren, hadden ze wel wat beperkingen. Dat moet met deze game anders zijn. Er zijn vele multiplayer-mogelijkheden en een groots singleplayer avontuur. Een interessante titel voor de Nintendo Switch.

Beschikbaar vanaf 25 juni

Mario Golf: Super Rush
Mario Golf: Super Rush (Afbeelding: Nintendo)

The Legend of Zelda Skyward Sword HD als de laatste Nintendo Switch-topper

Er zijn op de Nintendo Switch heel wat games uitgekomen die eerder al op een ander Nintendo-platform verschenen. De meeste games komen vanaf de Wii U, die nooit een groot succes heeft gehad. Met The Legend of Zelda Skyward Sword HD krijgen we de remaster van een game die op de Wii verscheen, dus alweer wat ouder is. De game krijgt op de nieuwe spelcomputer een andere besturingsysteem, waardoor je de game gewoon met een controller kan spelen. Mocht je echter een liefhebber zijn van het zwaaien van de controller, dan kun je de game ook nog met twee Joy-Cons spelen. De één werkt daarbij als zwaard, de ander als schild.

Beschikbaar vanaf 16 juli

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD
The Legend of Zelda Skyward Sword HD (Afbeelding: Nintendo)

Dit weten we allemaal al over de nieuwe opvolger van de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen