Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Xbox Games with Gold maart brengt een absolute arcadeklassieker

De maand is alweer bijna voorbij. Zeker met een maand als februari gaat het extra snel. En dus heeft Microsoft nu de Xbox Games with Gold maart line up bekendgemaakt.

En eerlijk is eerlijk, echt heel erg vrolijk word ik daar niet van. Vorige maand was de Xbox Games with Gold line up nog redelijk goed, zeker omdat je de game Gears 5 er bij kreeg. Maar deze maand zie ik games waarbij ik eigenlijk mijn schouders ophaal. Met de uitzondering van eigenlijk éen game. En dat is Metal Slug 3. Tijd voor het overzicht.

Xbox Games with Gold Xbox One: Warface: Breakout

We beginnen zoals gebruikelijk het overzicht met de Xbox One-games, waarbij Warface: Breakout de eerste titel is waar je mee los gaat. Het is een first-person-shooter voor de multiplayer-liefhebbers. Goed samenwerken en met scherp schieten zorgt er voor dat je uiteindelijk als winnaar uit de strijd komt. Dus als jij na Call of Duty eens op zoek bent naar iets anders, dan zou dit een game voor je kunnen zijn.

Beschikbaar van 1 tot en met 31 maart

Xbox Games with Gold
Warface: Breakout (Afbeelding: Microsoft)

Vicious Attack Llama Apocalypse

De tweede game is ook niet echt een titel die een belletje doet rinkelen. Maar dat is misschien wel het voordeel van dat Vicious Attack Llama Apocalypse onderdeel is van de Xbox Games with Gold maart line up. Het is een zogenaamde twin-stick shooter die perfect is om samen op de bank te spelen. Met maximaal vier spelers neem je het dan op tegen hordes aan lama’s, die blijkbaar het gemunt heeft op de mensheid. Wat voor spul de ontwikkelaars tijdens het maken van de game op hadden, dat is niet bekend.

Beschikbaar van 16 maart tot en met 15 april

Vicious Attack Llama Apocalypse (Afbeelding: Microsoft)

Xbox Games with Gold Xbox 360: Metal Slug 3

Dan een game die wel een belletje doet rinkelen in de vorm van Metal Slug 3. Oorspronkelijk een hit in de arcade, maar inmiddels al een aantal jaar beschikbaar op verschillende spelcomputers. Deze keer dus de versie op de Xbox 360, maar die kun je natuurlijk ook op de Xbox One of Series X spelen. Het is een game waarbij je rondrent en op alles knalt wat je tegenkomt. Ideaal om samen met een vriend of vriendin te spelen. Gewoon verstand op nul en gaan.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 maart

Metal Slug 3 (Afbeelding: Microsoft)

Port Royale 3

Tot slot hebben we de Xbox Games with Gold-line up nog de game Port Royale 3. Een gamereeks die we voornamelijk van de pc kennen, maar ook een redelijk succesvolle port naar de spelcomputer heeft. De game geeft je de mogelijkheid om je eigen fortuin op te bouwen in de nieuwe wereld, waarbij je gebruik maakt van verschillende boten om tegen andere avonturiers te vechten en hun schatten te plunderen.

Beschikbaar van 16 tot en met 31 maart

Port Royale 3 (Afbeelding: Microsoft)

Tot deze tijd kun je nog de games van februari downloaden. Welke dat precies zijn, dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!