Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Games with Gold februari brengt Gears 5 en Resident Evil

De maand januari zit er alweer bijna op. En daarmee kunnen we ook weer vooruitblikken op de Games with Gold februari 2021-line up. Deze keer zien we twee games die echt dik de moeite waard zijn, waardoor je deze maand goede value for money hebt.

Dat komt voornamelijk door Gears 5, wat de derde Xbox One-game van de maand is. Daardoor krijg je in de Games with Gold februari 2021-line up vijf games in plaats van vier. En dat is toch wel zo fijn. Tijd voor het overzicht.

Games with Gold februari 2021-line up Xbox One: Gears 5

Goed, we beginnen dit overzicht met Gears 5, toch wel één van de beste games die op de Xbox one is verschenen. Zeker wanneer je een Xbox Series X in je bezit hebt is de game de moeite waard, want hij maakt gebruik van vele mogelijkheden die die spelcomputer met zich mee brengt. Het draait in dit nieuwe deel vooral om Kait Diaz, die op zoek gaat naar antwoorden uit het verleden. Daarnaast zit er natuurlijk veel actie in en wordt er flink op los geknald. Zowel in de single- als in de multiplayer-modus van de game. Lees hier onze review.

Beschikbaar van 1 tot en met 28 februari

Gears 5
Jack staat je bij (Afbeelding: Microsoft)

Resident Evil Remake

Samen met Gears 5 kun je met de Games with Gold februari 2021-line up ook genieten van de eerste Resident Evil. Het gaat om de remake van de game, waardoor hij nog enigszins verfrissend aanvoelt. In dit avontuur ga je aan de slag met Jill of Chris en moet je proberen te overleven in een landhuis met zombies. Tijdens het avontuur krijg je te maken met verschillende puzzels en ben je constant bezig om te bepalen welke voorwerpen je in je inventory mee kan nemen. Ondanks dat het origineel midden jaren negentig uitkwam, is deze remake zeer de moeite waard.

Beschikbaar van 1 tot en met 28 februari

Resident Evil (Afbeelding: Capcom)

Dandara: Trials of Fear Edition

Goed, dat zijn dus de twee meest aansprekende titels in deze Games with Gold februari 2021-line up. De andere drie games zijn gelukkig van die typische titels waar je waarschijnlijk niks van heb gehoord of jaren geleden heb gemist. Dandara: Trials of Fear Edition valt in de eerste categorie. Het is een metroidvania-achtige game, wat betekent dat je tijdens de platformer telkens nieuwe vaardigheden leert. Daarmee kun je op plekken komen die eerder onbereikbaar waren. De game maakt gebruik van een visuele stijl van het 16-bit tijdperk.

Beschikbaar van 16 februari tot en met 15 maart

Dandara: Trials of Fear Edition (Afbeelding: Microsoft)

Games with Gold februari 2021-line up Xbox 360: Indiana Jones and the Emperor’s Tomb

Zoals altijd krijg je ook in deze Games with Gold februari 2021-line up twee games die gelden voor de Xbox 360. De eerste game is echter een game die we kennen van de originele Xbox. Indiana Jones and the Emperor’s Tomb is een game die eigenlijk qua timing perfect wordt toegevoegd aan de catalogus. Vorige week werd namelijk bekend dat Bethesda werkt aan een nieuwe Indiana Jones-game. Het is een game die in 2003 uitkwam en een origineel verhaal vertelt. Visueel wel wat verouderd, maar als je een echte fan bent misschien de moeite waard.

Beschikbaar van 1 tot en met 15 februari

Indiana Jones and the Emperor’s Tomb (Afbeelding: Microsoft)

Lost Planet 2

De laatste game in de Games with Gold februari 2021-line up is Lost Planet 2. De eerste game was een onverwacht succes, waardoor er gewerkt werd aan een vervolg. Maar die was wel een stuk minder interessant, waardoor veel gamers hem links lieten liggen. Mocht je dat destijds ook gedaan hebben, dan heb je nu de kans om te kijken of de game iets voor jou is.

Beschikbaar van 16 tot en met 28 februari

Lost Planet 2 Games with Gold februari 2021-line up
Lost Planet (Afbeelding: Capcom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!