Deze armband meet jouw mentale gezondheid tijdens het thuiswerken

Gadgets Sam Dille 24 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Moodbeam is een virtuele armband, die mentale gezondheid trackt. De gadget is gekoppeld aan een app en een webinterface, die zichtbaar is voor je werkgever. Hij heeft twee knoppen, een gele en een blauwe. Het is de bedoeling dat je op de gele knop drukt als je vrolijk bent, en op de blauwe als je je verdrietig voelt.

De armband is speciaal ontworpen voor bedrijven die het welzijn van thuiswerkers willen bewaren. Medewerkers krijgen vrijwillig de keuze om hun polsband te dragen en drukken naar eigen inzicht een knop in gedurende de werkweek. Managers kunnen vervolgens een online dashboard bekijken om te zien hoe werknemers zich voelen. Nu bazen niet langer fysiek polshoogte kunnen nemen bij hun team, hoopt Moodbeam te digitale kloof overbruggen.

Track je mentale gezondheid met de Moodbeam armband

“Met deze polsband kunnen bedrijven 500 leden vragen: ‘Hoe gaat het?’ zonder er de telefoon voor te hoeven pakken”, zegt Christina Colmer McHugh, medeoprichter van Moodbeam. McHugh kwam oorspronkelijk op het idee nadat ze ontdekte dat haar dochter het moeilijk had op school. Ze wilde daarom een manier bedenkenwaarop haar kind haar kon laten weten hoe ze zich voelde. Het polsbandje is al in 2016 gelanceerd.

Zo’n bandje is natuurlijk een hele mooi uitkomst, maar in hoeverre gaan werknemers hier ook serieus aan meedoen? McHugh geloofd dat veel medewerkers hier met plezier aan meewerken: “We zijn overgestapt van anonieme naar openbare gegevens nadat uit onderzoeken was gebleken dat mensen wel degelijk geïdentificeerd willen worden”, zegt ze.

Dit bedrijf gebruikt de armband al

Een bedrijf dat nu actief Moodbeam gebruikt, is de Britse liefdadigheidsinstelling Brave Mind. Zestig procent van de medewerkers van Brave Mind dacht dat hun geestelijke gezondheid achteruit was gegaan tijdens de eerste lockdown. Bovendien bleek uit een enquête van het softwarebedrijf Employment Hero dat een kwart van de mensen in dienst van kleine en middelgrote bedrijven tijdens de pandemie meer geestelijke gezondheidszorg wilde. Of deze polsband een oplossing is voor deze problemen, en of het ook in Nederland ingezet gaat worden moet nog blijken. Toch is het een mooi initiatief voor iedereen die noodgedwongen thuiszit.

Ben je het thuiswerken ook zo zat? Bekijk hier dan een aantal thuiswerkgadgets die het (hopelijk) een stuk gemakkelijker voor je maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen