Google geeft mobiele zoekmachine nieuw ontwerp en dat is goed nieuws

Apps Wesley Akkerman 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De mobiele zoekmachine van Google heeft een update gekregen die het één en ander verandert aan het design. De boel is flink opgeschoond. Dat betekent dat je nu waarschijnlijk sneller kunt vinden wat je zoekt. De zoekmachinegigant maakt namelijk slimmer gebruik van de beschikbare ruimte op je scherm.

Wanneer je gewoon zo nu en dan de mobiele zoekmachine van Google op je smartphone gebruikt, dan valt je waarschijnlijk helemaal niet zo op dat veel ruimte op het scherm verloren gaat door de indeling van de user interface. Verschillende knoppen, blokken en kaarten zorgen wellicht voor overzicht, maar het kan daardoor ook te rommelig of vol worden.

Nieuw design Google-zoekmachine

Dat is feedback waar Google de laatste maanden iets mee gedaan heeft. Vandaar dat er nu een update is uitgerold voor de mobiele zoekmachine (de zoekmachine die je dus bezoekt vanuit je browser). Niet alleen is de boel nu wat overzichtelijker, ook oogt het design een stuk strakker. En dat is voor iedereen goed nieuws.

Nieuw design Google-zoekmacine
Nieuw design van mobiele Google-zoekmachine (Afbeelding: Google)

De update voor de mobiele zoekmachine van Google zorgt ervoor dat de site zich kan focussen op dat wat belangrijk is: de zoekresultaten. De zoekresultaten worden nu van rand tot rand gepresenteerd, hebben grotere teksten, minder schaduweffecten en concentreren zich op belangrijke elementen, zoals foto’s of illustraties. Daardoor moeten het voor iedereen gemakkelijker worden te vinden wat je zocht.

In lijn met andere diensten

Daarnaast is het zo – en dit is met name belangrijk voor Google – dat het design meer Googley is. Dat houdt in dat de mobiele zoekmachine nu designelementen gekregen heeft die passen bij de andere producten van het Amerikaanse bedrijf. Zo hebben afbeeldingen ronde hoeken gekregen en is het lettertype ook gelijkgetrokken met de andere producten.

Het bedrijf laat weten dat de update in de komende dagen bij iedereen arriveert. Hoewel de verschillen wellicht niet al te groot zijn, is het wel goed om te zien dat de zoekmachinegigant erkent dat mobiele zoekresultaten om snelheid draaien. Allerlei grafische foefjes binnen het design horen daar dan niet bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen