Netflix gaat een thriller maken in de Formule 1 met Robert De Niro

Is de Formule 1 de ideale setting voor een misdaadfilm? Netflix vindt van wel. En misschien nog beter: Robert De Niro krijgt de hoofdrol.

Netflix en de Formule 1 werken nu al een tijdje samen met elkaar. Zo staan er al twee seizoenen van de docu-serie Drive to Survive op de streamingdienst. Nu komt er ook fictie bij, want het gaat een thriller opnemen met Formule 1-thema. Of het echt op de paddock kan gaan opnemen, is natuurlijk de grote vraag.

Een Netflix-film in de Formule 1

De nieuwe Netflix-film krijgt de naam The Formula en gaat over een Amerikaanse Formule 1-coureur die betrokken raakt bij de maffia. Hij wordt gedwongen om een vluchtauto te besturen om zo zijn familie te redden.

Gerard McMurray schrijft het script, regisseert en doet de productie van de film. Dat is zeker geen kleine naam, want hij was eerder verantwoordelijk als regisseur voor The First Perge en de Netflix-film Burning Sands. Voor die laatste titel was hij genomineerd voor de juryprijs van het Sundance Festival.

Robert De Niro en John Boyega in de hoofdrollen

Een van de hoofdrollen is voor Robert De Niro die eveneens betrokken is als producer van de serie. Een andere naam uit de cast is John Boyega. Die herken je wellicht wel uit het Star Wars-universum. Hij speelde Finn in Episode VII, VIII en XI. Tevens deed hij de stem van Finn in de animatieserie Star Wars: Forces of Destiny.

De Niro produceert de film met zijn bedrijf Tribeca Productions. Daarmee heeft Netflix al eerder succesvol mee samengewerkt. Het was verantwoordelijk voor The Irishman waarmee het een Oscarnominatie in de wacht sleepte. In totaal heeft het bedrijf van De Niro 12 Oscarnominaties en 20 Emmy Award-nominaties op haar naam staan.

Nog even wachten

Wanneer de film te zien is op Netflix, is nog onbekend. De film bevindt zich nu nog in de pre-productie, dus verwacht het zeker niet voor de jaarwisseling. Gelukkig kunnen we tot die tijd genieten van een derde seizoen van Drive to Survive. Deze komt vermoedelijk ergens voorafgaand aan het nieuwe seizoen uit. Max Verstappen is in ieder geval geen fan van de serie.

Reageer op artikel:
Netflix gaat een thriller maken in de Formule 1 met Robert De Niro
Sluiten