Google Lens voor Android nog slimmer dankzij vernieuwe functionaliteit

Apps Mark Hofman 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Lens is voor veel verschillende zaken te gebruiken. Zo is het mogelijk om met de app voor je Android-smartphone teksten op o.a. verkeersborden en posters direct te vertalen. Alleen kan het blijkbaar nog beter.

Sinds vorig jaar wordt er gewerkt aan een offline-modus voor de vertaalfunctie in Google Lens. Een modus die vandaag daadwerkelijk het daglicht ziet.

Google Lens nog handiger geworden

Er is vandaag een update voor Google Lens uitgerold. De update zorgt ervoor dat de vertaalfilter nu ook offline te gebruiken is. Android-gebruikers zullen de functionaliteit waarschijnlijk het beste kunnen vergelijken met Google Maps. Op dit moment is het namelijk mogelijk om pakketten te downloaden met bepaalde kaarten erin. Zo kun je bijvoorbeeld een offline-pakket voor Nederland downloaden, zodat je ook zonder internetverbinding kunt navigeren in ons land. Met de nieuwe Google Lens functie is het logischerwijs mogelijk om taalpakketen te downloaden.

Voordat je aan je download begint krijg je een waarschuwing van Google waarin staat hoe groot het pakket is. Daarbij wordt ook vermeld hoeveel opslagcapaciteit je overhoudt nadat je de desbetreffende keuze hebt gemaakt. Je haalt een pakket als volgt binnen:

  • Ga naar het vertaalfilter
  • Klik op de pop-up Taal -> Taal (bijvoorbeeld Engels -> Nederlands)
  • Het scherm Taal Selecteren opent
  • Selecteer een taal en druk op het downloadicoontje rechts in het scherm
Google Lens Android
De taalpakketten (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wanneer de download voltooid is zal er een vinkje verschijnen. Je zult zien dat je, net als bij een internetverbinding, niet eerst een foto hoeft te nemen. Zodra je Google Lens camera op de tekst staat zal deze de boel al direct vertalen.

Zoals je ziet zijn nog niet alle talen te downloaden. De verwachting is dat Google deze talen uiteindelijk wel aan zal bieden.

Meer Android tips

Android-smartphones zijn van zichzelf al uitstekende apparaten, maar er valt nog veel meer uit te halen. Daarom proberen we je bij WANT iedere week nieuwe dingen te leren. Of het nu gaat om toffe applicaties die niet mogen ontbreken of een aantal handige trucjes: je vindt ze allemaal op onze website.

Interesse? Check dan zeker even deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen