Harry Potter-serie op HBO Max krijgt steeds meer vorm

Films & Series Jeroen Kraak 26 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WarnerMedia werkt aan een Harry Potter-serie voor haar streamingdienst HBO Max. Daarover komen nu wat meer details naar buiten.

Harry Potter is een van de grootste film-franchises in de wereld. Het is dan ook logisch dat WarnerMedia van de gebeurtenissen op Zweinstein een serie wil maken voor haar eigen streamingdienst. Nu is het eindelijk zover en weten we er iets meer over dankzij de bronnen van Variety.

Een Harry Potter-serie op HBO Max

De productie van de Harry Potter-serie is nog echt in de beginfase. Er zijn nog geen acteurs en schrijvers van het script aangewezen. Het is dan ook nog niet bekend in welke periode de serie plaatsvindt en waar die precies over gaat. Toch zijn er volgens bronnen nu wel gesprekken gaande met verschillende schrijvers om de serie vorm te geven.

Hoewel de bronnen van Variety wel zeggen dat er aan serie wordt gewerkt, ontkent Warner Bros. dit nieuws juist. “Er is op dit moment geen Harry Potter-serie in ontwikkeling in de studio of voor het streaming platform.”

Harry Potter is nog steeds erg populair ondanks controverse rondom schrijfster J.K. Rowling. Inmiddels zijn de zeven boeken meer dan 500 miljoen keer verkocht. De films hebben in totaal bijna 8 miljard dollar omzet binnengeharkt. Daarbij zijn nog geen eens de resultaten van de spin-off Fantastic Beasts geteld. Bovendien komt er volgend jaar ook een Harry Potter-game uit die ook het nodige geld in het laatje kan brengen.

Concurreren met Disney+

Voor HBO Max kan de Harry Potter-franchise zeer belangrijk worden. De concurrentie zit tenslotte niet stil. Zo zet Disney met haar streamingdienst Disney+ vol in op Marvel en Star Wars. Het komt met nodige spin-offs die het grote publiek moet overhalen om een abonnement op de dienst af te sluiten.

WarnerMedia lijkt dan ook aan andere projecten werken voor HBO Max. Zo zijn er natuurlijk al verschillende series rondom de personages uit de DC Comics en lijkt het ook bezig met spin-offs van The Shining en Dune.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen