Call of Duty Vanguard: Alles dat je van de multiplayer moet weten

Games Jelle van Es 8 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

De singleplayermodus van Call of Duty Vanguard is al uit de doeken gedaan. En gisteravond was de multiplayer-onthulling. Daarmee weten we wat de game allemaal gaat brengen. En dat is echt een hoop. De hoogste tijd voor een uitgebreid overzicht. Dit zijn de belangrijkste punten die je moet weten.

Call of Duty Vanguard: De Multiplayer

20 maps

Eén van de meest interessante elementen aan de multiplayer van Call of Duty Vanguard is dat je gelijk met een lading aan maps aan de slag kunt gaan. Bij de lancering zijn het er maar liefst 20. En dat is meer dan waar de gemiddelde game in de reeks mee begint. Hopelijk zijn het ook goede maps en krijgen we wellicht een paar klassiekers van weleer te zien. Hoe dan ook: het belooft een mooi feest te worden op dat gebied.

Patrol als nieuwe modus in Call of Duty Vanguard

Vaak krijg je met een nieuwe Call of Duty-game de mogelijkheid om een nieuwe modus te proberen. In Call of Duty Vanguard maak je kennis met Patrol. Het is een modus die een beetje doet denken aan Hardpoint. Het verschil lijkt hem erin te zitten dat je in Patrol te maken hebt met een zone die beweegt. Op die manier moet je dus constant nadenken hoe je met de vijanden omgaat. Hopelijk gaat het een blijvertje zijn.

Pas je wapen aan

Uiteraard gaat het in Call of Duty Vanguard mogelijk zijn om je wapen aan te passen. Daarbij kiest men ervoor om het succes van de voorgaande games te volgen en op die weg verder te gaan. Per wapen hem je nu tien verschillende attachments en aanpassingen die je kunt doorvoeren. Dat zijn er dus twee meer en levert meer mogelijkheden op. Verder komt de Riot Shield terug (altijd handig als tweede wapen om niet in je rug geschoten te worden en keert Akimbo terug bij bepaalde wapens. Dus het lijkt erop dat er meer mogelijkheden zijn en je bepaalde elementen terugziet.

Call of Duty Vanguard
Genoeg opties om met je wapens te spelen (Afbeelding: Activision)

Drie manieren om de game te spelen

In de multiplayermodus van Call of Duty Vanguard heb je drie manieren om de game te spelen. Die manieren lijken vooral gekoppeld te zijn aan de hoeveelheid spelers waarmee je tegelijkertijd aan de slag gaat. Tactical is de naam van de standaard zes tegen zes modus, zoals je de traditionele multiplayer kent. Vervolgens heb je Assault. Dit is een modus waar je het in een wat grotere setting wil strijden. In de beta kun je in deze modus potjes verwachten met 20 tot en met 28 spelers. Tot slot heb je nog Blitz. Dit is wanneer je echt met veel spelers tegelijkertijd los wil gaan. Verwacht in de beta potjes met 28 tot en met 48 spelers. Gezelligheid dus.

Call of Duty Vanguard
Los op Hotel Royal (Afbeelding: Activision)

Speel met de omgeving

Nee, Call of Duty Vanguard zal niet zo ver gaan als Battlefield, maar er is zeker ruimte om gebruik te maken van omgevingen en die ook gedeeltelijk te slopen. Zo kun je divers houtwerk slopen om op die manier de tegenstander te verrassen. Sprint bijvoorbeeld door een houten deur heen verras de vijand. Daarnaast is het mogelijk om je wapens te mounten op een barricade. Op die manier stel je jezelf enigszins verdekt op, terwijl je tegelijkertijd scherper kunt schieten. Dit alles moet ervoor zorgen dat je net wat meer mogelijkheden hebt om tactisch te spelen.

Perks en Field Upgrades

In Call of Duty Vanguard keren Perks uiteraard terug. Er is sprake van Operator Perks en Weapon Perks. Samen heten die Proficinies. Deze geven je voordelen op het gebied van beweging en de manier waarop je schiet. Op het blog van de game geeft men het voorbeeld van de Lightweight Perk om snel mee te rennen. En als je dat dan combineert met de Weapon Perk Gung-Ho heb je de mogelijkheid om tijdens het sprinten te knallen. Op die manier kun je dus weer lekker losgaan in de game.

Stilte voor de storm (Afbeelding: Activision)

Dit is wanneer de beta begint

Mocht je helemaal overtuigd zijn van wat Call of Duty Vanguard te bieden heeft, dan is het mogelijk om de game te pre-orderen. Doe je dat op de PlayStation? Dan kun je vanaf 10 september aan de slag met de beta. Deze loopt tot en met 13 september. Mocht je hem nog niet willen pre-orderen of speel je op een ander platform? Dan kun je tussen 16 en 18 september met de game aan de slag. Die beta test dan gelijk de crossplay mogelijkheid tussen de verschillende platformen.

Call of Duty Vanguard
Dit is wanneer de beta begint (Afbeelding: Activision)

En dit is wat erin zit

Tijdens de Call of Duty Vanguard beta krijg je een klein voorproefje op hetgeen dat er uiteindelijk in komt te zitten. Er zijn drie traditionele multiplayermaps om mee aan de slag te gaan. Dit zijn Hotel Royal, Red Star en Gavutu. De grote vraag natuurlijk of de maps een beetje de moeite waard zijn. Ook zijn er een paar nieuwe speelmodi. Naast klassiekers als Domination, Team Death Match en Kill Confirmed kun je ook kijken of het nieuwe Patrol in de smaak valt. Tot slot kun je ook Champion Hill proberen, wanneer je die in de eerdere beta hebt gemist.

Call of Duty: Warzone en Cold War krijgen volgende week nieuwe content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen