Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 jun 2021

EA gaat overstag: FIFA 21 Ultimate Team lootboxes worden eerlijker?

FIFA 21 Ultimate Team is nog altijd één van de meest gespeelde onderdelen van de populaire game. En via de verschillende lootboxes kun je dan proberen om betere spelers voor je team te scoren.

Deze lootboxes in FIFA 21 Ultimate Team zijn echter omstreden. Je kunt namelijk echt geld gebruiken om ze te aan te schaffen en het mechanisme schuurt dicht tegen gokken aan, waardoor EA in verschillende landen met rechtszaken te maken heeft. Daarom komt het bedrijf nu met een aanpassing.

FIFA 21 Ultimate Team laat je zien wat er in een pakje zit

Want tijdens het zogenaamde Festival of FUTball komt er een speciale vorm van pakjes in FIFA 21 Ultimate Team: de zogenaamde Preview Packs. Dit zijn pakjes waarbij je voorafgaand aan de schaf ziet wat er in zit. Op deze manier zie je dus wat je krijgt. En dat kan dus het antwoord gaan zijn op de problemen die er nu zijn rondom het systeem met de lootboxes. Door een preview te geven op wat je krijgt, neem je het gokmechanisme weg.

FIFA 21 Ultimate Team
Preview Pack (Afbeelding: Electronic Arts)

Toch is het niet perfect. Want het is niet mogelijk om een pakje dat je niet bevalt weg te drukken en een andere te krijgen. Als je dus de volgende Preview Pack in FIFA 21 Ultimate Team wil zien, dan moet je dus eerst dit pakje kopen. Op die manier blijf je dus nog altijd op zoek gaan naar nieuwe en betere kaarten. Alleen heb je nu dus een duidelijker beeld waar je je zuurverdiende centen aan uitgeeft. Op de website van Electronic Arts wordt aangegeven hoe dit precies in zijn werk gaat.

Tijdelijke actie

Zoals gezegd is dit een tijdelijke actie in FIFA 21 Ultimate Team. Maar ik zou me goed kunnen voorstellen dat wanneer dit bevalt, dat dit een standaard gaat zijn voor wat we in FIFA 22 gaan zien. Die game wordt waarschijnlijk begin juli uit de doeken gedaan

FIFA 22 wordt mogelijk een game-changer door deze nieuwe modus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EA gaat overstag: FIFA 21 Ultimate Team lootboxes worden eerlijker?
Sluiten