Google spiekt bij Apple en haalt mogelijk populaire iPhone-functie naar Android

Apps Wesley Akkerman 21 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Google werkt aan een eigen versie van het Zoek mijn-netwerk. Dat is het netwerk dat Apple gebruikt voor het opsporen van verschillende apparaten. Waarschijnlijk wil de zoekmachinegigant eenzelfde soort netwerk opzetten. Daarbij gaan ze gebruikmaken van de enorme hoeveelheid Android-smartphones die in omloop zijn.

Apple heeft een netwerk genaamd Zoek mijn. Daarmee kun je onder meer een verloren iPhone, AirPods of AirTag mee opsporen. Je maakt dan gebruik van een netwerk aan Apple-producten, die allemaal zoeken naar jouw verloren device. Vindt iemand dat apparaat, dan krijg je daar vanzelf een melding van.

Google werkt aan Zoek mijn-netwerk?

Google heeft een soortgelijke functie voor Android-smartphones. Echter, die functie werkt alleen wanneer je verloren Android-telefoon aanstaat, gebruikmaakt van locatiediensten en een internetverbinding heeft. Is dat allemaal niet het geval, dan kun je je Android-smartphone op dat moment als verloren beschouwen.

9to5Google is de website die het mogelijk aanstaande netwerk gevonden heeft in de code van Google Play Services (één van de belangrijkste apps die achter de schermen werkt op jouw smartphone). Daarin staat een regel tekst met een verwijzing naar zo’n netwerk, dat apparaten gebruikt om smartphones te vinden.

Je Android-smartphone zo gevonden

Het is nog niet duidelijk of het Zoek mijn-netwerk van Google werkt met beperkingen. Sterker nog, het is helemaal niet duidelijk hoe dit netwerk precies werkt, aangezien het bedrijf er zelf nog niets over naar buiten gebracht heeft. Het is dus ook nog niet bekend of het systeem alleen werkt met telefoons, of dat je er ook andere apparaten mee kan terugvinden.

Android krijgt bijzondere feature die vooral geschikt is voor Groningers

Dit zou de functie echter wel een stuk sterker maken. Als je ook smartwatches, televisies en andere apparaten in de mix gooit die allemaal helpen meezoeken, dan kom je uit op een netwerken van meer dan drie miljard apparaten die allemaal kunnen helpen zoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen