Apple AirTag: 5 dingen die je moet weten over deze nieuwe gadget

Gadgets Mark Hofman 1 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Tijdens het Spring Loaded evenement van vorige week kondigde Apple een hoop nieuwe producten aan. Terwijl de nieuwe iMac, iPad en zelfs Apple TV nog even op zich laten wachten kunnen we deze week al wel aan de slag met de nieuwe Apple AirTag.

Met de kleine tracker zoekt Apple de concurrentie met Tile en Samsung, waardoor jij nooit meer je sleutels of portemonnee kwijt hoeft te zijn. De AirTag pakt een aantal dingen goed aan, doet sommige dingen hetzelfde als de concurrentie en doet hier en daar ook iets geks.

Apple duidelijk over de AirTag: ‘niet gebruiken voor dieren en kinderen’

Apple AirTag: 5 dingen die je moet weten

Om er zeker van te zijn dat jij het juiste beeld van de Apple AirTag hebt zetten we vijf dingen op een rij. Deze vijf dingen moet je naar ons idee weten voor je aan de slag gaat met de nieuwe tracker. Of je er uiteindelijk ook eentje aanschaft is natuurlijk helemaal aan jou:

#1 Makkelijk in te stellen

Wie de AirTag voor het eerst gebruikt zal direct opvallen dat het instellen van de tracker erg makkelijk is. Net als bij de AirPods hou je de nieuwe AirTag vlakbij je Apple Device. Deze zal de gadget detecteren, waardoor je verbinding kunt maken. Je kunt vervolgens kiezen wat voor type item het is of je nieuwe AirTag zelf een naam geven. Zo is het mogelijk om er een aan je autosleutel te hangen, de tracker Autosleutel te noemen en vervolgens een emoji van een race-auto te geven.

Apple vraagt of jij je gegevens wil koppelen en klaar is kees!

#2 AirTag is snel terug te vinden

Gegevens koppelen? Waarom zou je dat doen? Nou, eigenlijk heel simpel! Met de Apple AirTag is het mogelijk om via de Zoek Mijn-app op je iPhone een geluid af te laten spelen vanaf de tracker of ernaar te navigeren. Zo krijg je aanwijzingen van waar je moet zijn tot je de tracker gevonden hebt. Maar het kan zijn dat jij je tracker onderweg bent verloren. Op dat moment is het mogelijk voor mensen om de AirTag te scannen, waardoor jouw gegevens (zoals je telefoonnummer) in beeld komen.

Ze kunnen je dan eerlijk benaderen zodat jij je tracker weer terugkrijgt, of de gadget jatten. Maar zodra jij dat ding in Lost Mode hebt zitten, gaat niemand er iets mee kunnen doen. Zelfs niet resetten of wat dan ook. Handig!

Hoe verstandig is het om een AirTag in je (elektrische) auto te stoppen
De AirTag  (Afbeelding: Apple / screenshot)

#3 Poep-emoji op je tracker?

Altijd al eens een poepemoji op je Apple spullen willen hebben? Het kan met de Apple AirTag. Het is net als bij de AirPods mogelijk om de gadget te graveren met een tekst of emoji naar keuze. Uiteraard is het mogelijk om grappige combinaties te maken, maar zorg ervoor dat je het niet te vunzig maakt. Apple heeft daar namelijk helemaal geen zin in en voorkomt dat je straks een dikke aubergine met dikke waterdruppels op je AirTag hebt staan.

Voor wie alsnog geïnteresseerd is: het graveren van je AirTag kost je helemaal niets!

#4 AirTag ook voor Android?

De AirTag is te gebruiken voor mensen met een Android-smartphone…of nou ja.

Zoals ik bij punt drie zei is het mogelijk om een verloren AirTag te scannen met je smartphone. Dat is mogelijk door de NFC-chip, waardoor ook Android-smartphones de tracker kunnen scannen. Gebruikers krijgen vervolgens een melding in beeld met je gegevens, om het product terug te brengen naar de eigenaar. Dus de boel werkt gewoon! Toch?

Gezien de AirTag gebruik maakt van de Ultra wideband-chip en de Zoek Mijn-functie, is het niet mogelijk om hem ook zelf te gebruiken op je Android-smartphone. Wie zijn sleutelbos niet kwijt wil raken zou dus eerst een iPhone moeten kopen.

Of een tracker van Tile…

Apple’s Spring Loaded: alle aankondigingen op een rij
Apple AirTags overview  (Afbeelding: Apple / screenshot)

#5 Opvallende constructie

De AirTag kost €35 en zorgt ervoor dat jij nooit meer je sleutels verliest. Hoe handig is dat?

Nou, best wel handig al moet je wel rekening houden met wat extra kosten. En met wat extra kosten bedoel ik: twee keer zoveel kosten. Het is namelijk mogelijk om een AirTag aan te schaffen, maar wanneer jij deze aan je sleutelbos moet hangen loop je tegen een probleem aan. Er zit namelijk geen gaatje in de gadget waarmee je hem aan je sleutelbos kunt hangen. Dat kan overigens wel met een hoesje van Apple, alleen kost dat ding je wel…€35. Net zo duur als de AirTag zelf dus.

Gelukkig is het wel mogelijk om een alternatief te kiezen. Ondanks het feit dat er buiten de Apple Store steeds meer hoesjes beschikbaar zullen zijn, biedt het bedrijf ook een sleutelhangen van Belkin aan. Deze kost je €13,95.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen