WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 18: onze analyses [video]

Tech Robert Kroes 1 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

Zoals elke zaterdag analyseren we ook vandaag de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Aan de hand van de koersverwachting van vorige week en de ontwikkelingen blikken we terug en analyseren we de huidige prijzen van de cryptomunten. Ook blikken we vooruit naar de koersverwachting van Bitcoin en top 25 cryptomunten voor de komende week.

Zoals gebruikelijk bekijken we aan de hand van de koersverwachting van vorige week, die je hier na kunt lezen, eerst de prijs van de Bitcoin in de afgelopen week. Daarna bekijken we de huidige situatie om op basis daarvan de koersverwachting voor de Bitcoin voor volgende week te analyseren. Daarna herhalen we dezelfde werkwijze voor de andere cryptomunten in de top 25.

De prijs van de Bitcoin in de afgelopen week

Op basis van de technische indicatoren voorzagen we dat de Bitcoin een negatieve tot neutrale prijsontwikkeling zou doormaken in de afgelopen week. We waren hierin te voorzichtig. Het weekresultaat van de Bitcoin is namelijk op het moment van schrijven  + 17,74%,  waarvan 5,50% in de laatste 24 uur gerealiseerd is.

Deze prijsstijging vond haar oorzaak vooral aan het begin van de week. De munt begon ‘oversold’ aan de week en steeg maandag dan ook snel in waarde.

Deze stijging hield aan tot woensdag, waarna de koersen in rustiger vaarwater kwamen. Hiermee was het bullish sentiment echter niet verdwenen. Sterker nog, het nieuws van de FED van afgelopen donderdag en de expiratie van de Bitcoin opties van vrijdag waren fundamentele factoren die, zoals wij in de koersverwachting al voorzagen, een invloed op de prijs hadden. Deze invloed was duidelijk positief.

De actuele Bitcoin prijs

Op dit moment noteert de Bitcoin een prijs van EUR 47.872,19 (57.5540,87) en dat is 5,50% hoger dan tijdens de lunch van gisteren. Hiermee is de munt overtuigend door de barrière van $ 55.000,- gebroken. Dat is belangrijk voor onze analyse van de Bitcoin prijs voor volgende week. Uiteraard kan je op de site van Tradeincrypto.com de actuele Bitcoin-prijs 24 uur per dag (en dus ook het weekend) live volgen.

De koersverwachting voor Bitcoin prijs voor de komende week (week 18)

Nu de Bitcoin na sluiting van de CME-optiebeurs flink stijgt ontstaat er een zogenaamd koersgat. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit wat een koersgat is en hoe dit de koers van de Bitcoin kan beïnvloeden. Als de trend voor het weekend doorzet zouden we maandag dus rekening moeten houden met een correctie richting de beginwaarde van het koersgat.

Technische analyse Bitcoin week 18

De trendanalyses geven een sterk koopsignaal en de oscillatoren geven eveneens een koopsignaal. Op basis daarvan kunnen we, na een eventuele correctie voor het koersgat, een positieve week tegemoet zien. Zoals we in onderstaande analyse zien zijn er echter wel een aantal sterke weerstanden te overwinnen.

Fundamentele factoren Bitcoin week 18

Op basis van de economische agenda zijn er geen fundamentele factoren te verwachten. Ook staan er voor de munt zelf geen bijzondere ontwikkelingen op de agenda. De enige fundamentele factor die invloed kan uitoefenen is de aankondiging van bedrijven die, naar aanleiding van publicaties van jaarcijfers, in Bitcoin blijken te hebben geïnvesteerd. Als dit nieuws komt zal dit echter een neutrale tot positieve invloed hebben en daarmee de technische analyses versterken.

We verwachten dan ook een positieve week voor de prijs van de Bitcoin. Met deze gedachte in het achterhoofd verleggen we de aandacht naar de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 17 en actuele stand van zaken

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten ontwikkelden zich de afgelopen week boven onze negatieve tot neutrale verwachting. Uitzonderingen op de regel waren Sola Token (SOLA) en Luna (LUNA), die respectievelijk 10,60% en 7,41% verloren. Voor het overige zagen we prijsstijgingen, waarbij de Ripple (XRP) met een weekresulaat van 48,65% koploper is, al zien we vandaag een correctie van 4%. Zoals je in het live cryptoprijzenoverzicht van Tradeincrypto.com kunt zien is de markt op dit moment wisselend. Grootste stijger is Dogecoin (DOGE), dat 12,27%% winst noteert. Grootste daler is Sola Token (SOL), die vandaag 3,70% inlevert.

Koersverwachting prijs top 25 cryptomunten week 18

Op basis van de koersverwachting voor de Bitcoin kunnen we de correlatie voor de meeste Altcoins positief inschatten.

Dit wordt onderstreept door de technische analyses. De oscillatoren laten voor de top 25 alleen neutrale tot positieve signalen zien. De trendanalyses zijn met uitsluitend koopsignalen en sterke koopsignalen eveneens positief.

Qua fundamentele factoren zien we voor de Stellar (XLM) in de komende week op 4 mei een Testnet Upgrade genoteerd staan. Op 5 mei lanceert Uniswap (UNI) haar volgende mainnet-versie en deze gebeurtenis is voor veel crypto-investeerders van belang aangezien dit de DeFi-markt verder kan brengen.

Daarnaast kunnen we voor de Dogecoin (DOGE) vast wat invloed van Elon Musk verwachten nu hij zich in aanloop naar zijn rol van gastpresentator van Saturday Night Live op 8 mei heeft benoemd tot ‘The Dogefather‘.

Voor de Ripple (XRP) zijn uiteraard de ontwikkelingen rond het proces met de SEC van belang.

Al met al verwachten we dus ook een positieve week voor de top 25 cryptomunten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen