WANT Bitcoin lunch: Bitcoin vliegt omhoog, hoe vreemd is deze prijs?

Tech Robert Kroes 26 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Nadat we de vorige week diep in het rood begonnen en we een grote correctie zagen zijn we natuurlijk benieuwd naar de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten halverwege de eerste handelsdag. Deze zien er beduidend vrolijker uit. Hoe gek is deze prijsbeweging? Wordt er nog iets verdiend aan de Bitcoin? Wij analyseren.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van de Bitcoin en prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen cryptomarkt herstellen ook

Op het moment van schrijven noteert de prijs van de Bitcoin EUR 44.01,34  ($ 53.358,28). Dat is 7,68% hoger dan gisteren en ook fors hoger dan tijdens de publicatie van onze koersverwachting van afgelopen zaterdag.

Daarmee zien we dat de Bitcoin nog voorzichtig is ten opzichte van de andere cryptomunten uit de top-25. Deze stijgen namelijk sneller. Veel cryptomunten schrijven hun winst in dubbele cijfers, waarbij Theta Network (THETA) met een stijging van 23,17% voorop gaat. Enige uitzondering op deze groene golf is de Dogecoin (DOGE), die 2,69% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je zien of jouw favoriete cryptomunt live prijs ook dubbele cijfers laat zien.

Hoe (ab)normaal is deze prijsbeweging van de Bitcoin?

Vorige week zagen we al dat de Bitcoin oversold was. Daarmee ligt een opwaartse correctie voor de hand. De vraag is natuurlijk in hoeverre de huidige koersbewegingen van de Bitcoin gebruikelijk zijn.

Nadat we vorig jaar de Bitcoin halving zagen en men toen al concludeerde dat de prijs van de Bitcoin pas echt sprongen maakt in het jaar na de halving maakte analist Root een vergelijking van het koersverloop na de halving van 2020 met de koersverlopen in het jaar na de halvings van 2012 en 2016. Het resultaat is, zoals hij zelf aangeeft, ‘scary close’. We zien dus een gebruikelijk koerspatroon dat aansluit bij onze analyses die aangeven dat de markt op lange termijn bullish blijft.

Nu zijn resultaten uit het verleden natuurlijk nooit een garantie voor de toekomst. Toch kijken we voor de zekerheid even naar het rendement van dit jaar tot nu toe.

Hoe goed presteren cryptomunten dit jaar eigenlijk?

Na alle koersrecords en forse correcties is het natuurlijk de vraag in hoeverre het rendement van Bitcoin en cryptomunten nog interessant is. Voormalig goudgoeroe en beleggingsspecialist Willem Middelkoop deelde een statistiek met diverse rendementen, gemeten vanaf 1 januari. Deze zie je hieronder.

Als we dit vergelijken met het rendement van de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten zien we dat de investeringen in crypto sinds 1 januari geen windeieren gebleken zijn. Opvallend is daarbij dat de Bitcoin, ondanks de koersrecords YtD het minst hoge rendement realiseert. Zou Altcoin-season daarmee begonnen zijn? Je ziet de resultaten hieronder:

Ytd rendement Bitcoin en cryptomunten 2021
Tradeincrypto.com

Natuurlijk is het de vraag of de opleving van vandaag vervolgd wordt in de middag en de Amerikaanse markt. Dit blijven wij uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen