Netflix domineert de Oscars, maar eindigt toch met kater

Films & Series Jeroen Kraak 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De Oscar-uitreiking was een groot succes voor Netflix. Het wist alle andere filmmaatschappijen te verslaan tijdens de filmprijs van het jaar.

Het zijn goede tijden voor Netflix. Niet alleen groeit het bedrijf als kool in de coronacrisis, maar ook weet het te scoren met haar films en series. Het bedrijf won al een flink aantal Golden Globes dit jaar en scoort nu ook bij de Oscars. De streamingdienst is de grote winnaar.

Netflix scoort flink tijdens de Oscars

Dat Netflix een grote kanshebber was voor deze Oscars was niet echt een verrassing. Het bedrijf had maar liefst 31 nominaties dit jaar op haar naam staan. De kans dat het bedrijf wint was dan ook vrij groot, maar alsnog moeten die nominaties verzilverd worden. Dat is nu gebeurd, want het bedrijf mocht afgelopen nacht zeven gouden beeldjes in ontvangst nemen.

Ma Rainey’s Black Bottom en Mank grote winnaars

Ma Rainey’s Black Bottom wist twee Oscars in de wacht te slepen. Een voor beste hairstyling en makeup en de ander voor beste kostuums. Ook Netflix-film Mank kreeg twee Oscars. Het ontving prijzen voor beste prestatie in productie design en beste prestatie in cinematografie. Wat die film uniek maakt zijn natuurlijk de zwartwitbeelden.

Ook de inmiddels bekende Netflix-docu My Octopus Teacher krijgt een Oscar voor beste documentaire. Tot slot waren er nog prijzen voor de korte films Two Distant Strangers en If Anything Happens I Love You.

Geen prijzen in de belangrijkste categorieën

Helaas voor Netflix won de streamingdienst niet in de belangrijkste categorieën. Zo is grote winnaar Nomadland te zien op Disney Plus in plaats van bij de rode N. De inmiddels overleden Chadwick Boseman maakte kans op de titel voor beste acteur in Ma Rainey’s Black Bottom, maar won die Oscar verrassend genoeg niet. Die ging naar Anthony Hopkins voor zijn rol in The Father.

Wil je de gehele uitslag van de Oscars zien? Wij hebben hier alles voor jou keurig op een rij staan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen