WhatsApp maakt met nieuwe update deze handige functie nog beter

Apps Wesley Akkerman 26 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat WhatsApp binnenkort een verandering doorvoert die invloed heeft op berichten die zichzelf verwijderen. Nu kunnen verstuurde berichten automatisch verwijderd worden na zeven dagen, maar daar komt mogelijk dus nog een optie bij. Moederbedrijf Facebook heeft dit echter nog niet bevestigd.

Als gebruiker van WhatsApp weet je misschien al dat je berichten automatisch kunt laten verwijderen. Zo stel je in dat bepaalde verstuurde berichten na zeven dagen automatisch verdwijnen. Als we echter de redactie van het doorgaans betrouwbare WABetaInfo mogen geloven, dan komt daar op een later moment nog een optie bij.

Berichten die zichzelf verwijderen op WhatsApp

De website legt updates voor de populaire berichtendienst vaak al onder de loep voordat Facebook nieuwe functies aankondigt. En heel vaak is het zo dat de site het bij het juist eind heeft, omdat die info gewoon in (bèta-)updates naar voren komt. Die updates bieden echter geen garantie voor het uitrollen van nieuwe features.

WhatsApp
WhatsApp met zelf verwijderende berichten (Afbeelding: WABetaInfo)

Nu meldt de website dus dat de communicatiedienst een extra optie gaat aanbieden voor berichten die zichzelf verwijderen. Je kunt straks mogelijk ook instellen dat berichten na 24 uur vanzelf verdwijnen. Die optie komt naast de huidige opties te staan. Dat zijn nu nog twee knoppen met Aan en Uit als mogelijkheden.

Aan of Uit

Die Aan en Uit hebben betrekking op het verwijderen na zeven dagen. Kies je voor aan, dan worden WhatsApp-berichten in een chat of groep dus automatisch na zeven dagen verwijderd. Staat die op Uit (dat is standaard), dan gebeurt dat natuurlijk niet. Wellicht dat de indeling nog verandert, maar dat is nu niet te zeggen.

Verder is er niet heel veel bekend over de functie. WABetaInfo meld nog wel dat deze naar iOS, Android, Web WhatsApp en desktop komt. Het maakt straks dus niet uit welke versie je van WhatsApp gebruikt, als de update er daadwerkelijk komt, dan krijg je ’em ook gewoon. Wanneer dat precies gaat gebeuren, daar is nu niets over bekend, helaas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen