WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 17: onze analyses

Tech Robert Kroes 24 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

Zoals elke zaterdag analyseren we ook deze week de koersverwachting voor de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast kijken we terug op onze analyses van de afgelopen week. In hoeverre klopten onze crypto prijsverwachtingen?

We blikken eerst terug op onze verwachting voor de prijs van de Bitcoin in de afgelopen week en bekijken de huidige situatie. Daarna blikken we vooruit en schatten we in hoe de prijs van de Bitcoin zich in de komende week zal ontwikkelen. Datzelfde doen we daarna voor de andere cryptomunten in de top 25. Onze koersverwachtingen voor de afgelopen week kun je hier teruglezen.

De ontwikkeling van de Bitcoin prijs in week 16 en actuele prijs

Op basis van technische analyses voorzagen we voor de afgelopen week een positieve prijsontwikkeling. Deze verwachting werd door fundamentele factoren helaas geen realiteit.

Ten eerste zagen we dat er vorig weekend nepnieuws verspreid werd, waardoor met name particuliere investeerders nerveus werden. Dit zorgde voor een verkoopgolf, waardoor de prijs van de Bitcoin fors daalde.

Vanaf dinsdag herstelde de prijs van de Bitcoin echter weer. Daarmee leken de technische analyses alsnog accuraat, maar de contouren van de nieuwe belastingmaatregelen die Joe Biden donderdag presenteerde zorgden voor een nieuwe verkoopgolf, die zo mogelijk nog heftiger was dan die aan het begin van de week. Daarmee waren de technische analyses officieel achterhaald door fundamentele factoren.

Het resultaat is een verlies van 11,72%% van de Bitcoin prijs in de afgelopen week.

De actuele Bitcoin prijs

Op het moment van schrijven bedraagt de prijs van de Bitcoin EUR 40.918,74 ($ 49.506,40) en dat is 2,33% hoger dan gisteren (de cijfers vertekenen iets omdat onze crypto-analyse van gisteren later verscheen).  De actuele prijs van de Bitcoin kun je uiteraard 24 uur per dag en dus ook het hele weekend live volgen op de site van Tradeincrypto.com.

De koersverwachting voor Bitcoin prijs voor de komende week (week 17)

De vraag is of de correcties die we vorige week voor de Bitcoin zagen het einde van een bull-rally betekenen. Dit lijkt op de lange termijn niet het geval. Zo zagen we dat de correctie binnen de marges van de Fibonacci-analyse blijft. Ook zien we dat de huidige correctiegolf binnen de marges van andere populaire analyses zoals het Stock-to-flow (S2F-model) blijft en ook past in de trends op basis van een historische analyse. Het blijkt dat de correctiegolven in Bull-trends tussen 29%% en 38% bedragen. Dit zou in de huidige situatie betekenen dat een correctie tot $ 39.000,- niet uit te sluiten valt.

De vraag is natuurlijk of we dit de komende week moeten verwachten. Op basis van de technische analyses zien we 3 zaken:

  1. De trendanalyses van Bitcoin geven een verkoopsignaal;
  2. De overige technische analyses van de Bitcoin duiden op een neutrale prijsbeweging;
  3. Op basis van historische analyses en het gedrag van institutionele beleggers zien we dat $ 48.000,- een sterk steunniveau is bij particuliere beleggers en dat dit voor institutionele beleggers tot nu toe ook een signaal is om in te stappen.

Op basis van deze gegevens schatten we in dat Bitcoin neutraal tot negatief zal bewegen. Hierbij moeten we een voorbehoud maken voor fundamentele factoren.

Fundamentele factoren Bitcoin week 17

Zo heeft de FED voor aanstaande woensdag een volgend rentebesluit op het programma staan. Aangezien de Bitcoin als veilige haven tegen inflatie wordt beschouwd kan een rentebesluit de animo voor de grootste cryptomunt beïnvloeden.

Daarnaast vervallen aanstaande vrijdag de maandopties. Deze waren per eind maart vooral bullish en de vraag is hoe de professionele handelaren hun posities voor de komende maand innemen.

Tot slot zien we dat er ook veel economische statements vanuit de EU te verwachten zijn. Hierbij kunnen vooral aankondigingen over crypto-regulering en een digitale Euro de markt beïnvloeden. Ook heeft de SEC (Amerikaanse toezichthouder) regelgeving voor crypto in de maak, al is nog niet bekend wanneer zij deze (in concept) presenteert.

De fundamentele factoren lijken, als ze invloed hebben eerder een negatieve invloed te hebben. Voor ons reden om vast te houden aan verwachting op basis van technische analyses. Desalniettemin is het duidelijk dat we een onzekere week tegemoet gaan. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit hoe je kunt handelen in een onzekere cryptomarkt en hoe je jezelf kunt beschermen tegen koersverlies.

Met deze wetenschap in het achterhoofd verleggen we onze focus naar de top 25 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 15 en actuele stand van zaken

Ook voor de top 25 cryptomunten voorzagen wij op basis van technische analyses een positieve week. De fundamentele factoren die voor de Bitcoin golden hadden evenwel ook effect op de koersontwikkeling van de prijs van de top 25 de cryptomunten. Daarbij komt dat de verkoop van cryptomunten werd opgestuwd door de liquidaties van zekerheden voor Bitcoin-future posities. Hierdoor was het aantal top 25 cryptomunten met een positief weekresultaat op de vingers van één hand te tellen. Om specifiek te zijn waren het:

  • BinanceCoin (BNB), + 4,01 %
  • Sola Token (SOL), + 11,97 %
  • Monero (XLM), + 6,80 %

Op dit moment zien we dat de cryptomunten herstellen na de verkoopgolf die donderdagavond begon. In het overzicht van live cryptoprijzen op de site van Tradeincrypto.com. Zien we diverse cryptomunten die het herstel in dubbele cijfers schrijven.

Koersverwachting prijs top 25 cryptomunten week 17

De fundamentele factoren die we voor de Bitcoin voorzien gelden uiteraard ook voor de overige cryptomunten, al zal het effect van het vervallen van de maandfutures wegens lager volume in cryptomunten minder groot zijn. Daarnaast blijven de Altcoins voor een deel correlatie met de prijsontwikkeling van Bitcoin vertonen.

Op basis van de technische trendanalyses zien we gemixte signalen. Deze variëren van sterke koopsignalen tot verkoopsignalen. De oscillatoren laten een beduidend voorzichtiger beeld zien. Koopsignalen zijn er alleen voor Tron (TRX) en Monero (XLM). Alleen het koopsignaal voor Monero (XLM) wordt door de trendanalyses gesteund.

Op basis van deze verwachtingen voorzien we dus ook voor de overige cryptomunten een neutrale tot negatieve week.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen