Robert Kroes
Robert Kroes Tech 17 apr 2021
Leestijd: 5 minuten

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 16: onze analyses

Ook deze zaterdag analyseren we in de WANT crypto koersverwachting de verwachting voor de prijs van de Bitcoin en de prijs van de top 25 cryptomunten voor de komende week (week 16, vanaf 19 april). Daarbij bekijken we natuurlijk in hoeverre onze koersverwachting van vorige week uitkwam.

We bekijken eerst de actuele prijs van de Bitcoin en terugblik op de verwachting die we vorige week uitspraken voor de Bitcoin prijs. Daarna bekijken we de prijzen van de top 25 cryptomunten en onze prijsverwachting voor deze cryptomunten in de komende week.  Onze hele koersverwachting van vorige week kun je uiteraard nalezen.

De ontwikkeling van de Bitcoin prijs in week 15 en actuele prijs

We zagen dat de Bitcoin prijs aan het begin van de week iets achterbleef bij de diverse andere cryptomunten. Dit omdat de munt nogal worstelde met de $ 60.000,-. Uiteindelijk ging de munt toch mee in het bull-sentiment dat bezit nam van de markt in aanloop naar de lancering van aandelen Coinbase op Nasdaq. De eerste helft van de week verliep verder bullish en leidde tot een nieuw koersrecord, dat sinds afgelopen woensdag op $ 64.890,- staat.

Hierna volgde een kleine correctie en horizontale koersbeweging. Nadat de Turkse overheid gisteren een ban op crypto afkondigde per 30 april leek de koers sneller te dalen, maar die beweging werd weer snel gestopt, getuige de huidige prijs van EUR  ($ 62.0559,43), die 2,04% hoger ligt dan de prijs van gisterenmiddag. Het weekresultaat op het moment van schrijven bedraagt daarmee + 3,77%. De actuele prijs van de Bitcoin kun je uiteraard bij onze collega’s van Tradeincrypto.com het hele weekend live volgen.

Daarmee bleek onze koersverwachting van vorige week te kloppen. De Bitcoin verdedigde de grens van $ 60.000,- en bewoog conform de bullish trend die we in de analyses voorzagen. Met deze wetenschap kijken we vooruit naar de verwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week.

Onze koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 16

We zien op de economische kalender van volgende week geen evenementen waarvan we verwachten dat zij de prijs van de Bitcoin zullen beïnvloeden. De trendanalyses geven een sterk koopsignaal en ook de overige technische signalen laten een koopadvies zien. Er zijn weinig tot geen signalen die op verkoopdruk duiden. Daarom verwachten we wederom een positieve week voor de prijs van de Bitcoin.

Met deze verwachting in het achterhoofd verleggen we onze focus naar de prijs van de andere cryptomunten uit de top 25.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 15 en actuele stand van zaken

Vorige week voorzagen we ook voor de top 25 cryptomunten een positieve week. Deze verwachting is uitgekomen, want voor de top 25 cryptomunten zien we deze week alleen positieve resultaten. We zagen dat het koopadvies voor bepaalde munten bijzonder sterk was. We zetten die koopadviezen en het rendement op een rij.

  • Stellar (XLM): + 7,80%
  • Bitcoin Cash (BCH): 71,77%
  • Litecoin (LTC): 31,75%
  • Ripple (XRP): 24,62%
  • Ethereum (ETH): 14,59%

Daarbij gaven we aan dat de prijsontwikkeling van de Ripple (XPR) vooral beïnvloed zou worden door de rechtszaak tegen de SEC die momenteel in Amerika dient. Ook dit klopte. We zagen een duidelijke correlatie tussen de (voor Ripple) positieve ontwikkelingen in de rechtszaak en de prijsontwikkeling.

Voor Ethereum (ETH) bleek de rek er nog niet uit. Ondanks diverse koersrecords zette de groei deze week door. Al met al waren er dus mooie rendementen te behalen. Ook zien we dat het mogelijk is om met keuze van de juiste Altcoins het rendement van de Bitcoin te overtreffen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com legden eerder uit hoe je de juiste cryptomunten kunt selecteren. Met deze kennis in het achterhoofd kijken we vooruit.

Onze koersverwachting voor de prijs van top 25 cryptomunten in week 16

Er zijn in de komende week diverse agendapunten die invloed kunnen hebben op de koers van cryptomunten. Zo staat voor IOTA (MIOTA) de Chrysalis network migratie op het programma voor woensdag 21 april. Buiten de top 25 zijn de ogen gericht op Elrond (EGLD). Op 19 april vindt namelijk de Mex-snapshot plaats. Iedereen die op die datum Elrond in bezit heeft krijgt gratis MEX-tokens, hetgeen klaarblijkelijk populair is bij beleggers. Naast deze positieve fundamentele factoren bekijken we uiteraard ook de technische analyses.

Alle trendanalyses geven voor de top 25 cryptoprijzen nog steeds sterke koopsignalen. Dit met uitzondering vvan Klaytn (KLAY), waarbij op basis van de trendsignalen een verkoopadvies geldt. Ook de overige technische analyses geven voor de meeste cryptomunten uit de top 25 een koopsignaal.

De signalen voor Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Uniswap (UNI), ChainLink (LINK), Vechain (VET) en Filecoin (FILE) zijn neutraal.

Voor slechts 3 cryptomunten zijn de oscillatoren negatief. dit zijn Bitcoin SV (BSV), Theta Token (Theta) en Dogecoin (DOGE). Uiteraard geldt zoals altijd dat Elon Musk met één welgeplaatste Tweet de koers van Doge kan beïnvloeden. Dit geldt in principe ook (in beperktere kring) voor het team achter Bitcoin SV (BSV). Daarmee houden we voor wat betreft deze twee munten een slag om de arm.

In het algemeen lijken we dus ook bij de top 25 cryptomunten een goede, positieve week tegemoet te gaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!