Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

WANT Bitcoin en Crypto koersverwachting week 15: onze analyses

Zoals inmiddels gebruikelijk op zaterdag analyseren we in de WANT koersverwachting ook deze week de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten voor de komende week (week 15, vanaf 12 april). Uiteraard zijn we kritisch op onszelf. We bekijken dus ook in hoeverre de koersverwachting van vorige week uitkwamen.

Je kunt de koersverwachting van vorige week uiteraard teruglezen. Op basis van deze koersverwachting en de actuele prijs bekijken we als eerste de koersverwachting voor de Bitcoin prijs in de komende week.

De ontwikkeling van de Bitcoin prijs in week 14 en actuele prijs

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 50.981,29 ($ 60.688,18) en dat is een stijging van 4,05 % ten opzichte van gisteren. Vorige week waren de vooruitzichten erg dubbel. Aan de ene kant gaven indicatoren aan dat we een bullish week met nieuw koersrecord konden verwachten. Aan de andere kant zorgde de worsteling met de $ 60.000,- grens voor een verkoopdruk en raadden we aan voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dat bleek, zeker in het midden van de week, geen loos advies, want de Bitcoin leverde fors in en leek op weg naar een correctie. Door nieuws over nieuwe investeringen van institutionele beleggers werd de val relatief snel gestopt. Gisteren en vandaag zien we dat de prijzen herstellen. Op het moment van schrijven is het weekresultaat voor Bitcoin + 2,60% en daarmee inderdaad bullish. De uitbraak uit de Bollinger Bands is nog niet geweest. Daarmee rijst natuurlijk de vraag wat we de komende week kunnen verwachten. Overigens kan je de live prijs van Bitcoin het hele weekend volgen bij onze collega’s van Tradeincrypto.com

Onze koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 15

Op basis van de trendanalyses zien we een sterk koopsignaal. De overige technische analyses zijn iets gematigder en geven een neutraal signaal voor de komende week. We zien dat het voortschrijdend gemiddelde op korte termijn (9 dagen) boven dat op lange termijn (21 dagen) ligt. Daarmee geeft de markt nog steeds bullish signalen. Als je meer wilt weten over hoe je het voortschrijdend gemiddelde kunt gebruiken om koersen te analyseren kun je deze achtergrondbijdrage van onze collega’s van Tradeincrypto.com lezen. Uiteraard is het daarbij belangrijk dat de Bitcoin boven de $ 60.000,- blijft.

Daarbij komt dat het tweede kwartaal historisch gezien het beste kwartaal is voor de prijsontwikkeling van de Bitcoin. We zagen al eerder dat men in opties een koersdoel van $ 87.000,- noteert en dat sluit aan bij de rendementsberekening op basis van het historisch rendement. Ook zien we dat deze prijs nog steeds een aantrekkelijk prijspeil is voor investeerders. Tot slot ligt er een sterk steunniveau op $ 58.000,-. Daarmee schatten wij de koers voor de komende week in op neutraal tot bullish, waarbij vooral het voortschrijdend gemiddelde en de kracht om boven $ 60.000,- te blijven het resultaat gaan bepalen.

Uiteraard bekijken we ook de koersverwachting voor de top 255 cryptomunten.

De prijs van de top 25 cryptomunten in week 14 en actuele stand van zaken

Op het moment van schrijven zien we een over het algemeen positieve cryptomarkt. BinanceCoin (BNB) en Ethereum (ETH) noteerden vanochtend zelfs koersrecords. In het overzicht met live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com zien we dat er diverse munten zijn die hun 24uurs-winst in dubbele cijfers noteren, waarbij Ripple (XRP) met een stijging van $ 12,59% de markt aanvoert.

Vorige week voorzagen we een bullish markt met een klein aantal verkoopsignalen, waarbij die voor Eos (EOS) het meest concreet was. Dat bleek inderdaad te kloppen. In de afgelopen week verloor EOS (EOS) 4,72%. Naast de Eos (EOS) verloren alleen Uniswap (UNI) en Filecoin (FILE). Daarmee klopte onze verwachting bijna volledig.

Onze koersverwachting voor de prijs van top 25 cryptomunten in week 15

Voor de komende week zien we uiteraard weer de correlatie met de Bitcoin die er nog steeds is. Wel neemt deze iets af. Door de horizontale prijsbeweging van de Bitcoin stappen de frequente handelaren makkelijker over op Altcoins om rendement op korte termijn te behalen. De verwachting is dat, als de Bitcoin weer een minder horizontale prijsontwikkeling laat zien, zij bij een nieuwe bull-rally terugvallen op de Bitcoin.

Los daarvan zien we dat de trendanalyses voor de top 25 cryptomunten op de stable coins na nog steeds zonder uitzondering sterke koopsignalen geven. Op basis van de overige technische analyses zien we een gematigder verwachting met veel neutrale signalen. Koopsignalen zijn er voor Stellar (XLM), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Ethereum (ETH).

Met de laatste twee signalen zijn wij ietwat voorzichtig. Voor de Ripple (XRP) komt dit vooral door de lopende procedure tegen de SEC, waarbij nieuws uit die procedure tot sterke korte termijnreacties op de koers kan leiden. Bij Ethereum (ETH) zien we dat er vanmorgen een koersrecord werd gebroken. De tendens is dat daarna nogal eens een correctie en  horizontale prijsbeweging kan volgen.

Al met al voorzien we dus weer een bullish week voor de top 25 cryptomunten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!