WANT Crypto update: Bitcoin in Twilight zone, koersrecord Ripple

Tech Robert Kroes 6 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste Europese handelsdag op de financiële markten na Pasen weer voorbij. We bekijken uiteraard de prijzen van Bitcoin en andere cryptomunten. Daarnaast zien we hoe Ripple (XRP) een koersrecord vestigt en Bitcoin in een bijzondere ‘twilight zone’ zit.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van Bitcoin en de huidige prijzen van de top 25 cryptomunten.

Bitcoin blijft vechten met $ 60.000,- in wisselende cryptomarkt

Op het moment van schrijven is de actuele prijs van de Bitcoin EUR 49.297,49 ($ 58.177,45) en dat is 1,31% lager dan gisteren en ook lager dan toen we zaterdag onze koersverwachting voor de komende week publiceerden. Toch is er van het weekend veel gebeurd, zoals we later bespreken.

De andere cryptomunten laten een sterk wisselend beeld zien. Zo noteert de Ripple (XRP) met een stijging van $ 20,50% een fors rendement en kwam de koers eerder vandaag zelfs voor het eerst boven de $ 1,- en ook daar komen we later op terug. Aan de andere kant zien we ook forse koersdalingen. Bittorrent (BTT), die we voor het eerst in de top 25 zien verliest met 18,23% het meest en dat straalt ook af op moeder Tron (TRX), die 8,21% inlevert. Met de actuele live cryptoprijzen van Tradeincrypto.com ben je direct op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Bitcoin in ‘Twilight zone’

Het weekend was voor de Bitcoin een stuk spannender dan de prijzen doen vermoeden. Zo was er een prijsrecord te noteren. Op de Koreaanse markt viel op eerste Paasdag een koersrecord en noteerde de Bitcoin $ 65.056,-, maar deze koers viel snel terug. In de westerse markten blijft de Bitcoin echter vechten met de $ 60.000,-. Na diverse aanvalspogingen is de munt nu weer een stukje teruggeworpen.

Dit maakt dat investeerders met een korte beleggingshorizon hun aandacht verleggen naar de Altcoins. Toch maken veel traders zich nog geen zorgen. Zo maakte Bloomberg bekend dat zij op basis van kunstmatige intelligentie inschatten dat de Bitcoin koers in dit kwartaal richting $ 80.000,- gaat. Deze kans is beduidend groter dan de kans op een terugval richting $ 40.000,-. Wij kijken vooral hoe vanavond de stemming op de Amerikaanse beurzen zal zijn.

Ripple (XRP) noteert koersrecord na opvallende dag in SEC-proces

Toen de SEC voor de kerst een proces tegen Ripple (XRP) aankondigde zorgde dat voor paniek op de beurzen en speculeerde men zelfs op het einde van de munt. Nu het proces eenmaal van start is blijkt van die paniek weinig over. In tegendeel, door een opvallende procesdag is men ineens bijzonder optimistisch. De koers kwam vanmiddag voor het eerst in jaren boven de $ 1,- uit. Overigens is de munt nog ver van de All time high van de Ripple (XRP) koers verwijderd. Deze noteerde op 7 januari 2018 namelijk $ 2,77.

Deze rally is aangezwengeld door een aantal zaken die vandaag tijdens de SEC hoorzitting naar voren kwamen. Belangrijkste feit is dat er documenten boven tafel kwamen waarin de SEC Ripple in 2016 in het openbaar verklaarde dat de munt moet worden gezien als digital currency en niet als digital security. Juist die status van ‘security’ is een belangrijk fundament onder de rechtszaak die de SEC begon. Zodra de advocaat dit op Twitter zette brak het enthousiasme los.


Uiteraard wil de jury hier het fijne van weten en men kijkt reikhalzend uit naar de antwoorden van de SEC. Vanavond na sluiting van de Amerikaanse beurs kunnen we tijdens onze update wellicht meer delen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen