Microsoft Teams neemt ontzettend handige Zoom functionaliteit over

Apps Mark Hofman 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

In het afgelopen jaar is Microsoft Teams belangrijker en populairder geworden dan Microsoft waarschijnlijk ooit gedacht had. Het is sinds de pandemie dé manier om in contact te blijven met familie en vrienden, maar voornamelijk een tool om op zakelijk gebied gewoon door te kunnen gaan.

Wat dat betreft zal het leven wel iets makkelijker worden. Microsoft Teams wordt komende maand namelijk voorzien van een update. Deze update introduceert een gloednieuwe, en vooral extreem handige, functionaliteit waar Zoom-gebruikers al tijden over beschikken.

Microsoft Teams meeting gemist? Deze nieuwe feature is je redding!

Microsoft Teams gaat Zoom achterna

Microsoft Teams is erg populair gezien het platform ontzettend handig in gebruik is. Je kunt niet alleen je agenda beheren of in contact blijven met collega’s, maar ook snel je bestanden opslaan en taken verdelen. Op zakelijk gebied is dit naar ons idee een van de beste programma’s om te hebben en de populariteit van het afgelopen jaar laat zien dat we zeker niet de enige zijn die daar zo over denken. Maar hoe handig het platform ook is, er zijn ook zeker een aantal zaken die wat minder prettig werken.

Zo heeft Zoom bijvoorbeeld een groot voordeel op het gebied van uitnodigingen. Wanneer je met iemand van buiten je organisatie een vergadering wilt houden, is het mogelijk om deze persoon met één druk op de knop een unieke code te geven. De persoon klikt vervolgens op deze code en komt, op het afgesproken tijdstip, terecht in de vergadering. Iets dat Microsoft Teams bijvoorbeeld niet kan. Of nou ja, je voelt de bui waarschijnlijk al hangen: iets wat Teams nog niet kon. Het is namelijk de functionaliteit die komende maand wordt uitgerold!

Microsoft Teams
De nieuwe toevoeging in Teams (Afbeelding: MSPowerUser)

Zo gaat het in z’n werk

De functionaliteit is nog steeds in ontwikkeling, maar volgens de Microsoft 365 routekaart moet deze volgende maand al beschikbaar zijn. Zowel de desktopversie als de webversie en de mobiele app van Microsoft Teams worden dan voorzien.

Microsoft Teams: zo verander je makkelijk de achtergrond van je video

Maar wat moet je dan precies doen? Eigenlijk niet zoveel. De feature wordt automatisch uitgerold en toegepast. Iedere vergadering krijgt vanaf dat moment een unieke Meeting ID en wordt automatisch toegevoegd aan een uitnodiging. Wanneer de desbetreffende persoon dan op die code klikt, zal hij of zij direct in de vergadering gestopt worden. Niet alleen handig, maar ook een stuk veiliger!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen